C.I.B POHJ & FI & NO & SE MVA
TK2 BH RTK1
Softmaple Cimramin Jorneyman
"Denzel"

kasvattaja/breeder Cathy Lewandowski, US


9.5.2005 - 31.1.2018

musta/black
FIN42248/05

Säkä: 63,5 cm
Lonkat/Hips: B/B
Kyynärät/Elbows: 0/0
Silmät/eyes: OK (14.12.2016)

LTE +56 pst

DNA-määritetty
GSD IIIa NORMAL
EIC NORMAL
Cord1 PRA NORMAL

Frozen semen available for approved bitchesAM CH  
Dese's Black As Coal
CD WC CGC TT RN JH CHIC
AM & CAN CH 
Boyerie's Andouille O'Wits'End
AM CH 
Karakul Casino
Wit's End Up The Down Stairs
AM CH
Chocca Shaw's Blazing Blizzard
BISS CH
Ptarmigan Walk The Wild Side 
AM CH 
Addidas Blackberry Champagne
AM CH
Softmaple's Pheasant Dreams
WC CGC RN RA JH ROM UWC CD
AM CH
Softmaple's O'Dark Thirty
CD RN MH WCQ ROM HOF TT
AM CH
Riverwatch Desert Wind
AM CH
Avanti's Best Bet 
AM CH   JH
Charwin Evensong 
AM & CAN CH 
Pasha N Charwin's Black Jack 
AM CH   JH
Aarowags Music Of The Night 

Denzel tietokannassa

Täältä voit katsoa videonpätkiä Denzelistä.

Denzel on tuontikoirani USA:sta. Halusin saada aivan uutta verta kasvatustani varten, joten tässä tulos! Kauan sitä haettiin ja odotettiin, mutta oli se sen arvoista. Poika on todella reipas ja menee joka paikkaan häntä piiskana viuhtoen. Denzel on erittäin kontaktihakuinen, miellyttämishaluinen ja noutovietti on todella suuri. Denzelin motivointi on todella helppoa, sillä se on todellinen pallo hullu. Denzel tekee mitä vain ja jaksaa vaikka kuinka pitkään, jos luvassa on pallopalkka. Tämä poika ei helpolla kyllästy! Poitsu on toisaalta hyvin ohjaaja herkkä esim. TOKOssa ja agilityssä, mutta NOMEssa siitä löytyy enemmän kiharamaisuutta ja omapäisyyttäkin. Itsenäinen työskentely on sille helppoa, ja se tekee aina hyvässä yhteistyössä palauttaen mielellään ohjaajalleen. Ohjauksissa sen sijaan näkyy helposti sitä kiharan "minä tiedän itse paremmin" asennetta. Ensin käydään siellä missä itse halutaan ja vasta sitten kuunnellaan... riistavietti vetää korvat lukkoon vielä tässä vaiheessa, mutta pitäähän sitä jotain haastettakin olla =) Kotona jätkä tahtoo jatkaa aktiivilinjalla. Sillä on aina jotain suussa ja se esittelee aarteitaan mieluusti kaikille samalla erikoisesti jutellen. Denzel osaa kyllä olla rauhassa jos se on omassa huoneessaan tai sen käskee asettumaan, mutta jos se saa itse valita niin mieluummin se on touhuamassa jotain jonkun kanssa. Aktiivisuudestaan huolimatta Denzel on aina ollut helppo ja kiltti kotona. Se onkin todellinen mamman poika, erittäin pehmeä ja monesti epävarma, mutta sen työskentelyhalu on niin suuri, että se pääsee vaikeista asioista yli sen avulla. Oma emäntä on Denzelille kaikki kaikessa, se seuraa minua kaikkialle ja haluaa olla lähellä olematta kuitenkaan liian läheisriippuvainen. Denzel on todellinen elämäni koira!


Denzelin luonnetestitulos 22.8.2009 (4v 3kk): Toimintakyky: -1 pieni, Terävyys: +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu: +1 pieni, Taisteluhalu: -1 pieni, Hermorakenne: +1 hieman rauhaton, Temperamentti: +2 kohtuullisen vilkas, Kovuus: -2 pehmeä, Luoksepäästävyys: +2 luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen, Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma LTE +56 pst.MH-LUONNEKUVAUS 8.6.2014 (9v 1kk): KONTAKTI 1a Tervehtiminen: ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen. 1b Yhteistyö: lähtee mukaan halukkaasti, kiinnostuu TO:sta. 1c Käsittely: hyväksyy ja ottaa kontaktia. LEIKKI1 2a Leikkihalu: leikkii - aloittaa nopeasti ja on aktiivinen, 2b Tarttuminen: tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista, 2c Puruote ja taisteluhalu: tarttuu, vetää vastaan, mutta irroittaa ja tarttuu uudestaan,
TAKAA-AJO 3a: 1. ei aloita, 2. aloittaa, mutta keskeyttää TARTTUMINEN 3b: 1. ja 2. ei kiinnostu saaliista/ei juokse perään, AKTIVITEETTITASO 4: Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja. ETÄLEIKKI 5a Kiinnostus: Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja, 5b Uhka/aggressio: ei osoita uhkauseleitä, 5c Uteliaisuus: Saapuu linjalle aktiivisen avustajan luo, 5d Leikkihalu: ei leiki, osoittaa kiinnostusta, 5e Yhteistyö: kiinnostunut leikkivästä sekä passiivisesta avustajasta, YLLÄTYS 6a Pelko: väistää kääntämättä katsetta pois haalarista, 6b Puolustus/aggressio: ei osoita uhkauseleitä, 6c Uteliaisuus: ei mene ajoissa, 6d Jäljelle jäävä pelko: pieni niiaus tai liikkumisnopeuden vaihtelu jollain ohituskerralla, 6e Jäljelle jäävä kiinnostus: Pysähtyy, haistelee tai katselee haalaria yhdellä ohituskerralla, ÄÄNIHERKKYYS 7a Pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan, 7b Uteliaisuus: Menee räminälaitteen luo ilman apua, 7c Jäljelle jäävä pelko: ei minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä, 7d Jäljelle jäävä kiinnostus: Pysähtyy, haistelee tai katselee laitetta väh. kahdella ohituskerralla, AAVEET 8a Puolustus/aggressio: Osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä, 8b Tarkkaavaisuus: Tarkkailee aaveita, lyhyitä taukoja,8c Pelko: On enimmäkseen ohjaajan takana, vaihtelee paon ja kontrollin välillä 8d Uteliaisuus: Menee katsomaan kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois, 8e Kontaktinotto aaveeseen: ottaa itse kontaktia avustajaan, LEIKKI2 9a Leikkihalu: Leikkii, aloittaa nopeasti ja on aktiivinen, 9b Tarttuminen: tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista AMPUMINEN: Kiinnostuu laukauksista, mutta palaa leikkiin. SUORITETTU

Taipumuskoe 2.6.2006 Yleisvaikutelma: Erinomaisia taipumuksia esittänyt uros, joka selvittää kaikki tehtävät helposti ja vaivatta.


NOME-B 2012:
WT AVO-3
1. startti AVO-0, Yleisvaikutelma: Koira suorittaa tänään onnistuneesti ohjaustehtävän. Haku on tänään hieman tehotonta ja koira epäonnistuu myös paikallistamistehtävässä. Nämä yhdessä pienten hallittavuusongelmien kanssa pudottaa koiran palkinnoilta.
2. startti AVO-0, Yleisvaikutelma: Hakutehtävässä koira karkasi ohjausriistalle ja tuomari keskeytti kokeen.
3. startti ALO-0, Yleisvaikutelma: Oman arvonsa tunteva koira, joka tietää tehtävät ja suorittaa jos huvittaa. Haku ja paikallistamistehtävä hylätty.NOME-B 2011:
1. startti AVO-2, Yleisvaikutelma: Hyvällä tavalla työskentelevä koira, joka voisi välillä kuunnella ohjaajaa herkemmin. Puute markkeerauksessa aiheuttaa palkintosijan laskun.
2. startti AVO-0, Yleisvaikutelma: Kokeen kivalla tavalla suorittanut koira, joka valitettavasti murskasi variksen. (Denzel veti kierroksia parikokeessa haussa)
3. startti AVO-2, Yleisvaikutelma: (ruotsista vapaasti suomennettuna) Työskentelyhaluinen koira, joka menee koko kokeen läpi esittäen hyviä ominaisuuksia. Hyvä haku ja noudot. Yleisvaikutelmaa häiritsee ohjauksessa vesirajan ylitysongelma.
4. startti AVO-2, Yleisvaikutelma: Koira suorittaa tänään hyvät markkeeraukset ja maaohjauksen. Koira tekee myös mukavan haun, mutta vesiohjauksen epäonnistuminen vaikuttaa kokonaissuoritukseen.
5. startti AVO-3, Yleisvaikutelma: Rauhallisen varmalla tavalla työskentelevä koira. Palkintosijaa laskee markkeeraustehtävän epäonnistuminen.
6. startti AVO-3, Yleisvaikutelma: Melko työskentelyhaluinen koira, jonka olisi paikallistamistehtävässä pitänyt keskittyä paremmin. Itsenäisessä työssä se olisi voinut olla tehokkaampi.
7. startti AVO-0, Yleisvaikutelma: Hyvät markkeeraukset tehnyt koira, jonka koe kuitenkin joudutaan keskeyttämään ennen hakua riistankäsittelyongelmiin.
8. startti AVO-, Yleisvaikutelma: Melko hyvin kokeen aloittanut koira, joka kuitenkaan hakutehtävässä ei löydä yhtään riistaa ja ohjaaja keskeyttää kokeen.


NOME-B 2010:
1. startti ja heti AVO-1! Yleisvaikutelma: Eleettömästi ja tehokkaasti työskentelevä metsästyskoira.
2. startti AVO-3, Yleisvaikutelma: Itsenäisessä työssä parhaimmillaan oleva koira, jonka puuttellinen ohjattavuus vaikuttaa palkintosijaan.
3. startti AVO-0: toinen markkeeraus lokki jäi löytymättä, ja Denzel päätti häipyä hakualueelle kesken ohjauksen, tuoden tietysti sieltä väärän linnun.
4. startti AVO-3, ohjaajana Sini Tuokila. Yleisvaikutelma: Hyvää itsenäistä työtä tehnyt koira, joka on myös hyvin ohjattavissa. Paikallistamistehtävässä se olisi saanut keskittyä paremmin ja otteet riistoista voisivat olla varmemmat.
5. startti AVO-0: Yayan juoksu veti pään sekaisin ja hormoonihirviö karkasi käsistä heti ensimmäisessä ohjaustehtävässä
6. startti AVO-3: Yleisvaikutelma: Itsenäinen koira, joka työskentelee hyvällä vauhdilla ja melko hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Selvittää hyväksytysti päivän tehtävät. Palkintosijaa laskee haparointi paikallistamistehtävässä ja haun osittainen tehottomuus.
7. startti AVO-3: Yleisvaikutelma: Melko tasapainoinen, hyvävauhtinen koira, joka selvittää kokeen tehtävät. (markkeerauksen suoritus kiharaisen kiemuraisesti alensi palkintosijaa)


NOME-B 2009: Pitkän tauon jälkeen lokkikammo saatiin vihdoin siihen pisteeseen, että uskaltauduttiin jälleen kokeisiin ja johan alkoi tulostakin tulemaan.
NOME B: 1 x ALO-0, 1 x ALO-3, 3 x ALO-2, 2 x ALO-1
NOME WT: 2 x ALO-2

NOME-B 2007: ainoa startti ALO -, Denzel säikähti markkeerauslokkia, jolloin päätin keskeyttää.

NOME-B 2006: ALO-0 x 3. Denzel ei ollut valmis ALO-luokan tehtäviin. Surkean uimataidon vuoksi vesityöskentelyt menivät pääosin penkin alle ja lokkikammo haittasi muillakin osa-alueilla.NÄYTTELYT:
Suomesta: 1 x Vara-SERT, 3 x SERT, 3 x CACIB, 2 x VSP, 3 x ROP, 3 x ROP-VET, 3 x VSP-VET
Ruotsista: 2 x SERT, 1 x ROP
Norjasta: SERT, CACIB, ROP
Vuoden Kihara 2010 ja 2011


yllä: Denzel 12-vuotiaana

Verijälkeäkin on nyt sitten kokeiltu ja alkukankeuden jälkeen jäljestettiin ongelmitta loppuun saakka. Denzel on sen verran yksinkertainen otus, ettei ymmärtänyt miksi mamma huitoo kädellä maatapitkin, eikö se ole merkki siitä että hypitään ja leikitään? No, jälki löytyi ja kaadolle päästiin. Denzel menee jälkeä jo kuin vanha tekijä. Voimme siis alkaa pikkuhiljaa pidentämään ja vanhentamaan jälkeä.


TOKO:
ALO: 1 x ALO-2, 1 x ALO-1
AVO: 1 x AVO-3, 3 x AVO-2, 3 x AVO-1 -> TK2
VOI: 1 x VOI-2, 2 x VOI-1
EVL: 4 x EVL-3, 6 x EVL-2, 1 x EVL-1
Kiharakerhon TOKO-mestari 2013
Denzel on erittäin ihanteellinen ja helppo toko-koira, sillä se ottaa itse hyvin kontaktia ja haluaa tehdä. Se on aina valmis ja jaksaa kuin duracell-pupu aina vaan lisää!
Kävimme kisaamassa avoimesta luokasta koularin TK2, kun tuntui että niihin voittajan liikkeiden kisakuntoon saantiin menee ikuisuus. Pakko oli päästä kisaamaan. Voittajassa aloitettiin upeasti, ensimmäisen harjoitus startin jälkeen kaksi 1-tulosta putkeen! Sen jälkeen ei sitten mennytkään ihan putkeen ja päätin jatkaa eteenpäin, vaikka TK3 olisi ollut sen yhden ykkösen takana. EVL:ssa meidän ongelmat on ruutuun meno, Denzel hakeutuu luoksetulomerkeille jos ne ovat paikallaan. Ohjatussa se pyrkii suoraan kapuloille jolloin ei pysähdy tarpeeksi lähelle merkkiä. Idarissa seisominen ja istuminen menee yleensä sekaisin ja luoksetulon seisomaan pysäytys on liian hidas. Mutta periaatteet on pojalla jo päässä ja hyvänä päivänä joku ongelma alue saattaa mennä tosi hyvinkin. Valitettavasti TOKOn liikkeet muuttuivat entistä hankalampaan suuntaan ja päätin siinä vaiheessa heittää hanskat tiskiin, joten jäimme harmittavasti yhteen EVL-1 tulokseen tässä lajissa.RALLY-TOKO:
ALO: 4 x Hyväksytty -> RTK1
Kun innostuin Huisan kanssa Rallysta ja ilmoitin sen kisaan täysin keskeneräisenä, tajusin yhtäkkiä, että minullahan on kotona eläkkeellä oleva TOKO-koira, joka oikeasti osaa jo nämä hommat. Niinpä otettiin Denzelin kanssa kotona muutaman kerran harjoitusta eteen istumisesta ja selän takaa kiertämisestä ja ei muuta kuin kisailmoja menemään! Laji on sen verran rauhallinen, että sopii hyvin eläkeläispapalle mielenvirkistykseksi ja kyllä Denzelistä huomaa, että se oli aivan innoissaan kun pitkästä aikaa pääsi jotain äipän kanssa tekemään =) Kävimme ensimmäisen kisamme Denzelin ollessa 11 v 9 kk ja vuoroa odotellessa saimme ihmetyksiä siitä, kuinka Denzel on edelleen niin nuorekkaan oloinen kaveri.


VEPE:
SOVE-1
1 x ALO-2, 2 x ALO-1, 2 x AVO-3

Kesäkuussa 2008 aloitimme uuden harrastuksen, VEPEn eli vesipelastuksen. Laji tuntui olevan selvästi aivan omiaan Denzelille heti alusta lähtien. Miksipä ei olisi kun poika rakastaa vettä ja noutamista ja molempia saa tehdä sydämensä kyllyydestä tässä lajissa. Denzelin ainoaksi kompastuskiveksi tuli hukkuvan pelastaminen. Veneen vetämisessä paino tulee niin taakse, ettei se haittaa, mutta koska hukkuvaa vedetään hänen kädessään olevasta dummysta, paino tulee todella lähelle päätä. Denzelillä tämä tarkoittaa paniikkia ja järkyttävää pärskimistä pystysuorassa... Kävimme SOVE-kokeessa 2008, mutta koska vientikin meni nollaksi liiallisten käskyjen vuoksi, emme läpäisseet testiä. Hukkuvaa Denzel yritti lähteä tuomaan rantaan vastavirtaan, joten taisteltuaan yhdessä kohdassa ympyrää maksimi ajan (4 min) hellitti hukkuva tuomarin käskystä otteensa ja Denzel pääsi dummyn kanssa rantaan. Kumma kun se selvästi hätääntyy tilanteessa, mutta ei kuitenkaan päästä otettaan irti vaikka meinaa itse mennä veden alle... Aloimme sitten harjoitella hukkuvan hakua valjaiden kanssa, ja se toi Denzelille niin paljon varmuutta hommaan, että kun pitemmän ajan kuluttua kokeiltiin taas hukkuvan tuontia dummysta, ei Denzel enää räpiköinyt ollenkaan! Lähdimme siis viimeiseen SOVE-yritykseen heinäkuussa 2012 ja homma meni läpi hienosti! Denzel sai täydet pisteet venehypystä, viennistä ja hukkuvan hausta, vajaat pisteet tuli veneen hausta jossa Denzel ajautui reippaasti ohi maalipuomien. Jatkamme nyt VEPEilyä siis ihan oikeissa kokeissa =)
Alla kuvia Denzelin ensimmäisestä ALO-startista


AGILITY: Denzel rakastaa agilityä ja on erittäin nopea radalla. Hyppyvarmuus ei ole parhaasta päästä, ja rimat tippuvatkin välillä turhan herkästi. Denzel on erittäin ohjaaja herkkä, joten se vaatii minulta todella paljon oman kropan hallintaa radalla mennessä. Agilitya on taas otettu enemmän ohjelmistoon kun emäntä on toipunut omasta raskaudestaan ja kisoissakin on taas päästy käymään enemmän. Saa nähdä saadaanko me ikinä kisoista niitä nollia, tiukassa ovat... mutta vaikka ei saataisikaan niin hällä väliä, agilitaaminen on muutenkin hauskaa!DENZELIN PENTUEET:

1. Curlicue's C-pentue 9.9.2006, 11 pentua.
Yhteisomistukseen Batucanin kennelin kanssa tuli C.I.B POHJ &FI & NO & SE(n) MVA Curlicue's Cyriana, "Suyri"
Curlicue's Catch A Cashew 2 x SERT
Curlicue's Clever Girl 1 x SERT
Ruotsiin vietiin SE MVA(N) Curlicue's Countdown

2. Cimramin H-pentue 18.4.2010, 4 pentua (kaksoisastutuspentue).
Kotiin jäi C.I.B FI & SE(n) MVA Cimramin Haluaa Toimia, "Morgan"

3. Skywatcher's pentue 7.9.2012, 8 pentua (Pakastesiemennys USA:ssa)
mm. nämä pennut pärjänneet sekä näyttelyissä, että kokeissa:
SHR CHSkywatcher's Double Reed Whisper JH CA DJ WC UWC
BISS BISSOH GCHBSkywatcher's Busy Bein' Fabulous JH DJ WCX UWC
Skywatcher's Dee Liver Me To Softmaple
tässä vielä yhteiskuva kahdesta pojasta: Skywatcher's Aurora Borealis ja Skywatcher's Shawnigan I Dare

4. Curlicue's R-pentue 7.5.2014, 5 pentua.
Curlicue's King Of The Rock

Takaisin etusivulle/Mainpage   Kiharat/Curlies   Uutisia/News
  Pentueet/Litters  Pentuesuunnitelmat/Litterplans  In memoriam  Historia   Linkkejä/Links