C.I.B POHJ & FI & NO MVA SE MVA(n)
RTK1 RTK2
Cimramin Faramalla
"Keeyah"Synt. 3.2.2009

maksanvärinen/liver
FI19570/09

Säkä: 62 cm
Lonkat/Hips: B/B
Kyynärät/Elbows: 0/0
Silmät/Eyes: OK (21.5.2012)

LTE +238 pst

GSD IIIa NORMAL
EIC KANTAJA/CARRIER
Cord1 PRA NORMAL


AUS CH NRD RRD
Miamba Barega
Toakaha Arahunga NZ FT CH
Toakaha Heiheinui
Toakaha Tarewa A Rua
AUS CH
Miamba Kalkerri
AUS CH
Gunmajor Have A Chat
AUS CH
Gunmajor Daisy Bare
C.I.B POHJ & FI & NO MVA
SE MVA(n) JV-06

Springcurl Persuasion
GB SH CH 
Kelsmere Kopyright
GB SH CH
Oakleigh Oberon At Kelsmere
Kelsmere Kalliopsis
C.I.E  IE & NO MVA CelticV-07
Springcurl Keepthefaith
GB CH 
Darelyn Double Dutch
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind

Keeyah tietokannassa

Keeyah on pentu, jota on todella odotettu innolla ja toisaalta myös kauhulla. Odotukset olivat melkoisen suuret ja pelko siitä, syntyykö sopivaa pentua vai ei oli melkoinen. Keeyah tuli valituksi oikeastaan heti kun se syntyi. Sanoin Kirsille, että tässä se nyt on! Tuo päätös myös piti loppuun asti (okei, oli pari heikkoa hetkeä kun mietin onko todella näin, mutta en silti pyörtänyt päätöstäni missään vaiheessa). Keeyah on osoittautunut juuri sellaiseksi harrastuskoiraksi mitä toivoin. Se on todella rohkea ja itsevarma, mutta silti hyvin miellyttämishaluinen ja kontaktihakuinen neito. Keeyah on todellakin luotu noutamaan ja sillä on todella hyvä vainun käyttö, joskin riistaintoa voisi olla hieman enemmän. Tahtoo ottaa riistat turhan pinnallisilla otteilla, eli oikeaa otetta on jouduttu harjoittelemaan. Se on ehkä turhan löysä koira, että jaksaisin TOKOilla sen kanssa, (ryhditön ja helposti tuntuu, että laahaa perässä kun on tottunut edistävään ja ryhdikkääseen Denzeliin) mutta NOME minulla on alusta asti tähtäimessä ollutkin. Keeyah on myös todella ihana ja helppo kotikoira. Se ei hypi seinille vaikka olisi pitkäkin paussi treeneistä tai kunnon lenkityksistä. Keeyah on tämän talon pusumaakari, se haluaisi nuolla kaikkea ja kaikkia!
Kun Keeyah täytti 6-vuotta se muutti Rovaniemelle Päivi Nurmen kaveriksi. Päivi odotti saavansa Yayan meiltä eläkepäiviä viettämään, mutta kun Yaya sitten jouduttiin nukuttamaan, sanoin Päiville, että ei sinun ilman koiraa tarvitse olla. Keeyah sopeutui uuteen kotiinsa heti, miksipä ei, kun pääsi sänkyyn nukkumaan ;) Monenmoista ovat kaverukset jo kokeilleet yhdessä, katsotaan mihin kaikkeen vielä kerkeävät.
Täältä voit seurata Keeyah'n kasvamista

Täältä voit katsoa videonpätkiä Keeyah'sta.

LUONNETESTI: Toimintakyky +2 hyvä, Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu + 3 Kohtuullinen, hillitty, Taisteluhalu +2 Kohtuullinen, Hermorakenne +2 tasapainoinen, Temperamentti +3 Vilkas, Kovuus +3 kohtuullisen kova, Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin; Laukauspelottomuus +++ laukausvarma, yht. +238 pst.

MH-LUONNEKUVAUS 23.10.2011: KONTAKTI 1a Tervehtiminen: ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen. 1b Yhteistyö: lähtee mukaan halukkaasti, kiinnostuu TO:sta. 1c Käsittely: hyväksyy käsittelyn. LEIKKI1 2a Leikkihalu: leikkii - aloittaa nopeasti ja on aktiivinen, 2b Tarttuminen: tarttuu heti koko suulla, 2c Puruote ja taisteluhalu: tarttuu viiveellä - irrottaa/pitää ei vedä vastaan TAKAA-AJO 3a: ei aloita, TARTTUMINEN 3b: ei kiinnostu saaliista/ei juokse perään, AKTIVITEETTITASO 4: Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja. ETÄLEIKKI 5a Kiinnostus: Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja, 5b Uhka/aggressio: ei osoita uhkauseleitä, 5c Uteliaisuus: Ei saavu avustajan luo, 5d Leikkihalu: Ei osoita kiinnostusta, 5e Yhteistyö: Ei osoita kiinnostusta, YLLÄTYS 6a Pelko: Pysähtyy nopeasti, 6b Puolustus/aggressio: ei osoita uhkauseleitä, 6c Uteliaisuus: Menee haalarin luo, kun ohjaajan edennyt puoliväliin, 6d Jäljelle jäävä pelko: Ei minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä, 6e Jäljelle jäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta haalariin, ÄÄNIHERKKYYS 7a Pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan, 7b Uteliaisuus: Menee katsomaan, kun ohjaaja seisoo sen vieressä 7c Jäljelle jäävä pelko: Ei minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä, 7d Jäljelle jäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan, AAVEET 8a Puolustus/aggressio: Ei osoita uhkauseleitä, 8b Tarkkaavaisuus: Tarkkailee aaveita lyhyitä taukoja,8c Pelko: On ohjaajan edessä tai sivulla 8d Uteliaisuus: Menee katsomaan kun ohjaaja edennyt puoleenväliin, 8e Kontaktinotto aaveeseen: Ottaa itse kontaktia avustajaan, LEIKKI2 9a Leikkihalu: Leikkii, aktiivisuus lisääntyy/vähenee, 9b Tarttuminen: Tarttuu esineeseen viiveellä tai etuhampailla, AMPUMINEN: Kiinnostuu laukauksista, mutta palaa leikkiin. SUORITETTU


KARHUTESTI KONEKARHULLA: 1. Koiran reaktio hajujälkeen: a voimakas, 1.1a lähtee jäljelle, 2. Reaktio nähdessään pedon: b siirtyy omistajan sivulle, mutta on tarkkaavainen, 2.1 a aloittaa haukun heti, 3. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: b keskitasoa, 3.1 Rohkeus: b keskitasoa (ajoittainen katsekontakti), 4. Taistelutahto: c keskitasoa, 5 Väistöliikkeet/Ketteryys: b keskitasoa
Keeyah läpäisi taipumuskokeen ensi yrittämällä 19.6.2010. Yleisvaikutelma: Tasaisen varmasti kaikki osa-alueet kokeesta selvittänyt koira, joka omaa hyvät taipumukset.


NOME-B 2018:
1. startti AVO-2, Yleisvaikutelma:

NOME-B 2017:
1. startti AVO-0, Yleisvaikutelma:
2. startti AVO-0, Yleisvaikutelma:

NOME-B 2014:
WT ALO-2
NOME-B ALO-1, Yleisvaikutelma: Kokeen alussa haun riista jää löytymättä, mutta koira suoriutuu hyvin vesiohjauksesta. Koira suoriutuu tänään onnistuneesti paikallistamistehtävästä. Koira esittää tänään myös erinomaista hakutyöskentelyä sekä löytää lopuksi kanin.

NOME-B 2012:
1. startti ALO-2, Yleisvaikutelma: Tasaisella vauhdilla kokeessa työskennellyt koira, jonka koesuorituksen kokonaisuutta laskee hieman vähäiset puutteet ohjattavuudessa ja paikalla pysymisessä yhden laukauksen aikana.
2. startti ALO-3, Yleisvaikutelma: Rauhallisella tavalla työskentelevä koira, joka onnistuu hakutehtävässä ja markkeeraustehtävissä. Tekee hyvän vesiohjauksen, mutta epäonnistuu maaohjauksessa ja lievät puutteet yhteistyössä pudottavat palkintosijaa.
3. startti ALO-0, Yleisvaikutelma: Melko hyvin ohjaustehtävän suorittava koira, jonka koe kuitenkin keskeytyy hakuinnon puutteeseen hakutehtävässä.
3. startti ALO-0, Yleisvaikutelma: Koira suorittaa markkeerauksen ja haun alkuosan mukavasti. Haun loppuosassa kohtelee fasaania huonosti ja tuomari lopettaa kokeen.


NOME-B 2011:
1. startti ALO-0, Yleisvaikutelma: Koesuoritus keskeytetään paikallistamistehtävän yhteydessä koiran karattua ohjaajan hallinnasta.
2. startti ALO-2, Yleisvaikutelma: (ruotsista suurinpiirtein suomennettuna) Työskentelyhaluinen narttu. Suorittaa kaikki tehtävät. Kokonaiskuvaa häiritsee epävarmat ylösotot, seisoo ja miettii. Voisi palauttaa nopeammin.
3. startti ALO-3, Yleisvaikutelma: Nuori narttu, joka työskentelee hieman epätasaisesti tänään. Osoittaa kuitenkin riittävän hyvää työskentelyhalua ja selvittää päivän tehtävät hyväksytysti. Koiralla on kuitenkin puutteita, mikä laskee palkintosijaa.
4. startti ALO-2, Yleisvaikutelma: Rauhallisella tyylillä kokeessa työskennellyt koira, jonka hyvää suoritusta heikentää toisen paikallistamistehtävän epäonnistuminen.
5. startti ALO-2, Yleisvaikutelma: Hyvällä sykkeellä kokeen läpi vienyt koira. Puutteet tehokkuudessa sekä riistan käsittelyssä pudottavat palkintosijaa.
Kiharakerhon vuoden NOME-tulokas 2011

Keeyah kantaa mielellään kaikkea ja taistelutahtoa löytyy paljon. Taistelu- ja repimisleikit ovatkin tälle tytölle se paras palkka. Keeyah on pehmeäsuinen riistan kanssa ja sillä on erittäin hyvä keskittymiskyky sekä vainu. Itsevarmuutta ja rohkeuttakin löytyy, mutta silti Keeyah haluaa mielellään tehdä töitä yhdessä ohjaajan kanssa. Keeyah noutaa kivasti sekä dummya että riistaa ja palauttaa todella iloisesti perille asti.


RALLY-TOKO:
3 x ALO-hyväksytty
3 x AVO-hyväksytty
1 x VOI-hyväksytty
Lapin Nuuskujen vuoden 2018 Rally-Toko Nuusku

TOKO:
2 x ALO-2, ALO-1

NÄYTTELYT:
Suomesta: 1 x vara-SERT, 2 x vara-CACIB, 10 x SERT, 8 x CACIB, 8 x VSP, 4 x ROP, 1 x VSP-VET, 3 x ROP-VET
Erikoisnäyttely 2010 VSP, SERT
RUOTSISTA: SERT, 2 x VSP, CACIB, BIS-2 Käyttöluokan koira
NORJASTA: SERT, CACIB, VSP
OSN:n vuoden kaunein nuusku 2010
Vuoden nuori kihara 2011


VEPE:
SOVE-1
2 x ALO-1, 1 x ALO-2

Keeyah'n kanssa on aloitettu VEPE-treenit puolivuotiaana ja sitten tuli puolentoista vuoden tauko. Yksi kesä taas tehtiin muutamia reenejä ja sitten taas kolmen vuoden tauko =) Nyt käytiin vihdoin SOVEssa yrittämässä, mutta tietysti ajoitus oli huono... Keeyah oli hyvin vaisu ja haluton tekemään oikein mitään ja kokeen jälkeen tajusin, että sille oli taas tullut juoksun jälkeinen masiskausi päälle. Oireet olivat olleet ilmassa jo jonkin aikaa, mutta en ollut joutanut ajattelemaan asiaa tarkemmin.
Keeyah läpäisi SOVE-kokeen 2015 uuden omistajansa Päivin kanssa. Seuraavana päivänä tuli tulos ALO-luokasta ja vaikka ykkönen jäi parin pisteen päähän, ei mennyt kauan kun ALO-luokan tulokset olivat kasassa ja AVO luokkaa on kovasti reenailtu.

Takaisin etusivulle/Mainpage  Omat koirat/My dogs   Uutisia/News
  Pentueet/Litters  Pentuesuunnitelmat/Litterplans   In memoriam  Historia  Linkkejä/Links'