In Memoriam

Curlicue's Play With Joy   Curlicue's Rosy Memory  Curltriever Most Wanted  Cimramin Franconia  Bella   Jablen Knight Joker
Tawastway's Hot Shot   Springcurl Keepthefaith  Cimramin Haluaa Toimia  Springcurl Persuasion  Cimramin Cranberry   Softmaple Cimramin Jorneyman  Cimramin Kaiken Osaava


IN MEMORIAM

Nayma 1v 11kk

Kiharakarvainen noutaja narttu
Cimramin Kaiken Osaava

"Nayma"
FI35517/17    maksanvärinen/liver
Hips: C/A  Elbows: 0/0  eyes OK (18.6.2018)
Cord1 PRA Normal  GSD IIIa Normal  
EIC Normal
Nayma tietokannassa
25.5.2017-1.6.2020
Kasvattaja/Breeder Paula Sarkkinen

AM CH AM GCH
Softmaple's Stand And Be Liver At Flyway
NAP NFP TG-N TN-N WCX
UWC JH CA RATN
BIS BISS CH GCHG
DownDaTrail Hunting Thrills
CD
SHR CH
Watermark Blazn DownDaTrail
RN WC CR
BISS CH
Pizzazz Topped With Desire
AM CH
Softmaple's Pheasant Dreams
WC CGC RN RA JH ROM UWC CD
AM CH
Softmaple's O'Dark Thirty
CD RN JH SH MH WC WCX
WCQ ROM HOF TT CGC

AM CH
Charwin Evensong
CD JH WCX CGC HOF
C.I.B POHJ & FI & NO & SE(n) MVA JMV-14
Dizzyki BC Spinning Jenny
AUS CH
Dizzyki TC Garde Laurie
AUS CH
Dizzyki TA Tredegar
AUS CH
Dizzyki GF Constance
AUS CH
Dizzyki MV Ruby Crushed Velvet
AUS CH
Softmaple Backcast Traveler
Dizzyki DC Songs From The Wood

Nayma oli melkoisen itsevarma tapaus. Eipä paljoa karhut pelottaneet ja luonnetestistä vetaisi kunnon pojot. Taisteluhalua piisasi pienestä pitäen ja revitysleikit olivat Nayman lemppareita. Nayma oli kotona rauhallinen, luotettava lapsiperheen koira. Se oli innokas uimari ja noutaja, mutta myös itsepäinen ja omistamishaluinen. Palautusten kanssa jouduttiin tekemään paljon töitä ja ne alkoivat jo olla hyvällä mallilla damien suhteen. Riista oli niin paljon parempaa, että sen kanssa oli vielä töitä jäljellä. Murrosiän jälkeen alkoi tulla ongelmia toisten koirien suhteen. Oman lauman kanssa ei ollut ongelmaa, mutta jos omalle tontille ja kotiin tuli muita koiria niin niiden kanssa ei sitten aina tultukaan toimeen. Nayma saattoi olla aluksi ok, mutta yhtäkkiä kävikin louskuttamassa leukojaan toisen koiran pään vierellä. Tämä käytös paheni pikkuhiljaa ajan kanssa ja otteet alkoivat jo ottaa osumaa, jolloin en voinut enää ottaa hoitokoiria meille samaan tilaan Nayman kanssa. En oikein koskaan päässyt selville, mistä käytös johtui. Siihen ei aina ollut mitään selkeää syytä, ja Nayma saattoi käydä toisen päälle vaikka toinen ei olisi mitenkään provosoinut tilanteeseen. Tilanne kärjistyi kun Nayma kävi kotona meidän oman lauman Kiitos-mittelin päälle, ilman varoitusta ja selän takaa. Vaikka Kiitos oli minun jalkojeni välissä ja olin itsekin selkä Naymaan päin. Tuolloin totesin etten voi pitää enää Naymaa meillä, koirien kokoeron vuoksi toisella osapuolella voisi käydä kehnosti joku kerta. Nayma olikin menossa uuteen kotiin, mutta sitten se puri naapuriamme käteen. Meni ystävällisesti luokse, hyppäsi vasten ja puri käteen jäljet takin läpi. Ei mitään varoitusta tai merkkejä puremisesta... Koska käytös oli sellaista ettei sitä voinut ennakoida, en voinut ottaa mitään riskejä lapsiperheessä ja jouduin tekemään vaikean päätöksen Nayman nukuttamisesta ikiuneen. Olisin halunnut lähettää Nayman avattavaksi, josko olisi löytynyt jotain mikä käytöstä olisi voinut selittää, mutta juuri samana päivänä oli tullut voimaan muutos, ettei yli 35 kg painavia eläimiä enää voinut lähettää matkahuollon kautta, joten ruumiinavaus ei ollut mahdollinen.


IN MEMORIAM

Denzel 8 v

Kiharakarvainen noutaja uros
C.I.B POHJ & FI & NO & SE MVA TK2 BH RTK1
Softmaple Cimramin Jorneyman

"Denzel"
FIN42248/05    musta/black
Hips: B/B  Elbows: 0/0  eyes OK (14.12.2016)
Cord1 PRA Normal  GSD IIIa Normal  
EIC Normal
Denzel tietokannassa
9.5.2005-31.1.2018
Kasvattaja/Breeder Cathy Lewandowski, USA

AM CH  
Dese's Black As Coal
CD WC CGC TT RN JH CHIC
AM & CAN CH 
Boyerie's Andouille O'Wits'End
AM CH 
Karakul Casino
Wit's End Up The Down Stairs
AM CH
Chocca Shaw's Blazing Blizzard
BISS CH
Ptarmigan Walk The Wild Side 
AM CH 
Addidas Blackberry Champagne
AM CH
Softmaple's Pheasant Dreams
WC CGC RN RA JH ROM UWC CD
AM CH
Softmaple's O'Dark Thirty
CD RN MH WCQ ROM HOF TT
AM CH
Riverwatch Desert Wind
AM CH
Avanti's Best Bet 
AM CH   JH
Charwin Evensong 
AM & CAN CH 
Pasha N Charwin's Black Jack 
AM CH   JH
Aarowags Music Of The Night 

Denzel, elämäni koira. Koira joka oli aina valmis kaikkeen ja teki kaiken täysillä. Koira, joka opetti minulle niin paljon. Jonka kanssa koettiin niin monia uusia asioita. Jonka kanssa saavutettiin upeita saavutuksia. Sanat eivät vain riitä kuvaamaan, kuinka tärkeä Denzel minulle oli. Denzel oli loppuun asti oma aina iloinen itsensä. Kanteli aina häntä heiluen jotain tavaraa suussaan ja seurasi minua joka paikkaan, jos vaikka tehtäisiin jotain kivaa. Yli 12 vuotta kun on painanut 100 lasissa niin jossain vaiheessa se vain ottaa veronsa, ja fysiikka ei enää kestä. Denzel loukkasi itsensä, ilmeisesti oli liukastunut kotona, sillä töistä kotiin tullessamme Denzel ei päässyt nousemaan ylös lattialta. Ylös yrittäminen tuotti tuskaa, ja vaikka tilanne saatiin helpottumaan kipulääkkeellä ja hellällä hieronnalla siinä määrin, että Denzel pääsi taas nousemaan, se käveli edelleen todella vaikeasti. Kun Nico poikamme yritti siirtää Denzeliä sen nukkuessa omassa pedissään, koira murisi pojalle. Se oli minulle selkeä merkki siitä, että kipuja on niin paljon, ettei enää ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää Denzel ikiuneen.


IN MEMORIAM

Muru 11 v

Kiharakarvainen noutaja narttu
C.I.B POHJ & FI & NO & SE(n) MVA TK1 TK2
Cimramin Cranberry

"Muru"
FIN24146/04    musta/black
Hips: B/B  Elbows: 0/0  eyes OK (21.7.2012)
Cord1 PRA Normal  GSD IIIa Normal  
EIC sairas/affected oireilee/symptoms
Muru tietokannassa
5.4.2004-13.7.2016
Kasvattaja/Breeder Paula Sarkkinen

KANS &FIN & N & S MVA  
FIN & N KVA
Vilsan's Nordanvind
KANS & FIN & S MVA BV-95 
Curlicue's Hot Choice
FIN MVA 
Caballus Out For A Game
FIN MVA V-89 
Cardamon Nougat
S MVA
Ringlets Conquering Gale
Toakaha Koru 
KANS & S & N MVA 
NV-99 SV-00 
S & N KVA 
Ringlets Vanquishing Gale
C.I.E  IE & NO MVA CelticV-07 
Springcurl Keepthefaith
GB CH 
Darelyn Double Dutch
Sentryedge Greylag
Gladrags Fascination At Darelyn 
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind 
GB SH CH 
Gladrags Dynamite 
GB SH CH 
Gladrags Scrumptiory 

Muru oli omanarvonsa tunteva, itsenäinen ja itsepäinen tytsy. Onnistuin pilaamaan suhteemme jo pentuvaiheessa ja se näkyi läpi koko elämän kaikessa missä tarvittiin yhteistyötä. Muru kyllä näytti selkeästi mitä mieltä oli minun käskytyksistäni =D Jos hänen korkea-arvoisuutensa tunsi tulleensa liikaa komennetuksi, tai väärin kohdelluksi, odotettavissa oli mitä erikoisempia tapoja näyttää se hyvin selvästi.
Eräässäkin NOME-kokeessa Muru löysi hausta kaikki varikset, mutta kävi piilottamassa ne ympäriinsä. Voi mikä ilme sillä oli kun se yhden linnun kanssa erehtyi tulemaan sellaista reittiä että minä huomasin sen! Minä tietysti kutsuin sitä luokse, mutta Muru pysähtyi, mietti selvästi mitä tässä on vielä tehtävissä, päätti sitten kuopata variksen siinä silmieni alla ja tuli viaton ilme naamallaan luokse, "en minä löydä sieltä mitään!" Tuomari ei tätä huomannut ja keskeytti homman tehottomaan hakuun. Muru oli luokan viimeinen koira joten hakuruudun täyttäjä lähti hakemaan varikset pois alueelta. No, eihän niitä löytynyt yhtään kun madam oli ne mielensä mukaan vienyt parempaan talteen... Minä sitten sanoin Murulle, että sinä kun olet ne piilottanut niin ala painua hakemaan! Ja tottahan Muru sitten haki ne kaikki varikset minulle... Se tuntui aina tietävän milloin oltiin kokeessa ja pelleili siihen asti että tuomari sanoi tuloksen olevan nolla, sen jälkeen se teki aina hienosti jos vielä jotain piti tai sai tehdä. Muru olikin kiero kuin korkkiruuvi, mutta kun pyysin ystävääni Kirsiä kokeilemaan miten Muru hänen kanssaan toimisi NOME-kokeissa, tämä parivaljakko sai heti ensimmäisestä kokeesta ALO-1! Muru teki selväksi kenestä vaikeudet johtuivat... Siitäkin huolimatta Muru on ollut mitä opettavaisin koira ja sen kanssa on touhuttu ja startattu paljon. Kotona Muru on aina ollut helppo, rento sylivauva, mitä luotettavin ystävä lasten kanssa ja koira joka ottaa rapsutukset niin halutessaan, vaikka kuinka yrittäisit olla rapsuttamatta =) Muru on ollut terve koira joka on ollut ilo omistaa ja ensimmäinen koirani, joka on lähtenyt ihan vain vanhuuttaan.


IN MEMORIAM

Yaya 8,5 v

Kiharakarvainen noutaja narttu
C.I.B POHJ & FI & NO & SE(n) MVA JV-06
Springcurl Persuasion

"Yaya"
FIN25954/06    maksanvärinen/liver
Hips: B/B  Elbows: 0/0  eyes OK (30.6.2011)
Cord1 PRA Normal  GSD IIIa Normal  
EIC sairas/affected oireeton/no symptoms
Yaya tietokannassa
29.9.2005-2.2.2015
Kasvattaja/Breeder Lyn & Ian Hunter, Iso-Britannia

GB SH CH
Kelsmere Kopyright
GB SH CH
Oakleigh Oberon At Kelsmere
GB SH CH
Lahabra Conqueror
Patience Red
Kelsmere Kalliopsis SU (U)CH 
Cornerstone's Take A Chance On Me 
Kelsmere Kaikoura
C.I.E  IE & NO MVA CelticV-07 
Springcurl Keepthefaith
GB CH 
Darelyn Double Dutch 
Sentryedge Greylag
Gladrags Fascination At Darelyn 
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind
GB SH CH 
Gladrags Dynamite
GB SH CH 
Gladrags Scrumptious 

Yaya oli mitä positiivisin koira. Se oli loppuun asti iloinen ja pentumainen hassuttelija.Yaya ei erityisemmin pitänyt uimisesta, joten NOME-ura tyssäsi alkuunsa. Nenätyöskentely oli Yayalle helppoa ja siitä olisi tullut hyvä MEJÄ-koira, jos emännällä olisi ollut enemmän innostusta lajia kohtaan. Yayan kanssa tehtiinkin verijälkiä harvakseltaan omaksi iloksi. Yaya oli kiltti ja nöyrä koira ja emänäkin todella lepsu pennuilleen. Ennemmin se juoksi ympyrää naskalihampaisia pentujaan pakoon, kuin komensi niitä kunnolla pysymään poissa maitobaarista. Yaya oli tyytyväinen ollessaan laumansa alimmaisena, se jätti mieluusti tärkeämmät hommat muille. Äitinsä lailla se oli tyytyväinen saadessaan loikoilla sohvalla, vaikka innoissaan olikin osallistumassa muihinkin touhuihin, ainakin hetkellisesti =)
Viimeisen reilun puolen vuoden aikana Yaya kuihtui kovasti lihaksistoltaan ja sille alkoi tulla jatkuvasti pahoja lihasjumeja. Toiset koirat alkoivat hylkiä Yayaa jostain syystä ja kävivät toistuvasti sen päälle ilman mitään näkyvää syytä. Sitten huomasin, että Yayan oikea silmä oli normaalia isompi ja vein sen lääkäriin, jossa suurentumiselle ei löytynyt mitään selkeää varmaa syytä, epäiltiin että silmän takana voisi olla kasvain. Koska kasvainepäily oli todennäköisin syy ja Yayalla oli kotona epämukavaa olla toisten hyökkäysten vuoksi, päädyin eutanasiaan. Ainakaan Yayan ei enää tarvitsisi olla kipeä eikä peloissaan. Halusin kuitenkin tietää oliko Yayalla kasvainta vai ei, joten se lähetettiin avattavaksi.
Ruumiinavauksessa todettiin seuraavaa: Oikean silmän linssin voimakas rappeuma ja kiinnittyminen iirikseen. Löydös mahdollisesti ahtauttanut toista kammiokulmaa ja aiheuttanut sisäistä nesteen kertymistä ja silmän suurenemisen. Ei havaittu silmänpainetaudille tyypillisiä muutoksia eikä kasvaimia. Silmän muutokset saattavat olla seurausta aiemmin tapahtuneesta osittaisesta linssin irtaumasta (linssiluksaatio) tai mahdollisesti värikalvon sairastetusta tulehduksesta (iriitti).

YAYAN PENTUEET:
1. Cimramin F-pentue 3.2.2009, 10 pentua.
Kotiin jäi C.I.B POHJ & FI & NO & SE(n) MVA Cimramin Faramalla, "Keeyah"
2. Cimramin I-pentue 4.2.2012, 3 pentua


IN MEMORIAM

Morgan 3 v

Kiharakarvainen noutaja uros
C.I.B FI & SE(n) MVA TK1
Cimramin Haluaa Toimia

"Morgan"
FI32276/10    musta/black
Hips: B/B  Elbows: 0/0  eyes OK
Cord1 PRA Normal  GSD IIIa Normal  EIC kantaja/carrier
Morgan tietokannassa
18.4.2010-15.10.2013
Kasvattaja/Breeder Paula Sarkkinen

Morgan oli mitä kiltein koira kotona ja todella upea ja ihana harrastuskaveri. Kotona se oli rauhallinen ja todella luotettava. Se ei välittänyt vaikka 2-vuotias poikamme olisi hyppinyt miten sen päällä tai paijannut kuinka kovasti, Morgan vain nautti kaikesta saamastaan huomiosta. Morganilla riitti intoa ja vauhtia, tehtiin yhdessä sitten mitä hyvänsä. Se teki aina parhaansa ja sen kanssa ehdittiin treenata NOMEa, TOKOa, agilitya ja VEPEä, näyttelyissä käyntien ohella. Morgan lähti luotamme äkillisesti aivan liian varhain ja jätti jälkeensä todella suuren ikävän. Ruumiinavauksessa todettiin kuolinsyyksi Dilatoiva kardiomyopatia ja äkillinen sydämen toiminnanvajaus.


IN MEMORIAM

Kaneli 10,5 v

Kiharakarvainen noutaja narttu
C.I.E NO & IE MVA CelticV-07
Springcurl Keepthefaith

"Kaneli"
FIN25572/01    maksanvärinen/liver
Hips: B/A  eyes OK (15.2.2012)
Cord1 PRA Normal  LTE +164
Kaneli tietokannassa
16.1.2001-21.1.2013
Kasvattaja/Breeder Lyn & Ian Hunter, UK

GB CH 
Darelyn Double Dutch
Sentryedge Greylag GB SH CH 
Gladrags Dynamite
Kirsty Of Sentryedge
Gladrags Fascination At Darelyn GB CH 
Darelyn Rifleman 
Gladrags Blinkin' Eck
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind
GB SH CH 
Gladrags Dynamite
Gladrags Ambassador
GB SH CH 
Gladrags Graffiti 
GB SH CH 
Gladrags Scrumptiory 
GB CH 
Darelyn Rifleman 
Littlewickers Cymric 
Of Gladrags 

Kaneli oli luonteeltaan melko itseriittoinen vekkuli, tyypillinen kihara! Erittäin hyvin omanarvonsa tunteva, hyvähermoinen ja erittäin avoin kaikille asioille ja ihmisille. Oppi erittäin nopeasti ja helposti uutta, mutta myös kyllästyi nopeasti jos asioita jäätiin jankkaamaan. Kaneli oli tyytyväinen kun sai makoilla sohvalla ja katsella sieltä että valtakunnassaan oli kaikki hyvin. Se nautti pitkistä metsälenkeistä vaikka ei vaivautunutkaan juoksemaan kauheaa vauhtia muiden kanssa. Kaneli muutti 8,5 vuotiaana kummitätini luokse viettämään eläkepäiviään ainoana koirana kissojen valtakunnassa.
Kaneli ehti juuri täyttää 12-vuotta, kun jouduttiin tekemään päätös ja päästämään Kaneli kivuistaan. Kanelilla todettiin joulukuussa 2011 kasvain oikean silmän takana ja se alkoi olla sen verran kipeä, että häiritsi Kanelia liikaa. Kaneli nukutettiin 21.1.2013. Kaneli oli koko ikänsä todella terve ja vielä viimeisinä päivinäänkin muuten todella hyvässä kunnossa.

Kaneli 8-vuotiaana BIS-2 veteraani

SAAVUTUKSIA:
NÄYTTELYT: erikoisnäyttelyn BIS-pentu, BIS-5 pentu.
Suomesta: 4 x SERT, 3 x ROP, 2 x VSP, 1 x CACIB, 3 x ROP-VET, 1 x BIS-2 VET
Norjasta: 2 x SERT, 1 x ROP, 1 x VSP, 2 x CACIB,
Ruotsista: PN2 ROP-VET
Irlannista: 1 x ROP, 9 x Green Star -> IRE & N MVA!, 4 x CACIB, 5 x Res-Green Star, Celtic Winner-07 (CW-07)
TOKO: Englannissa Kennel Club Bronze, Silver & Gold Good Citizen Award

KANELIN PENTUEET:
1. Cimramin C-pentue 5.4.2004, 11 pentua.
2. Springcurl-pentue 29.9.2005, 12 pentua -> Kotiin tuli C.I.B FIN & N MVA JV-06 Springcurl Persuasion, "Yaya".
3. Cimramin E-pentue 14.7.2007, 9 pentua.


IN MEMORIAM

Fara 1 v

Kiharakarvainen noutaja narttu
Cimramin Franconia

"Fara"
FI19573/09    maksanvärinen/liver
Hips: A/A  Elbows: 0/0  eyes OK
Cord1 PRA Normal
3.2.2009-27.5.2010
Kasvattaja/Breeder Paula Sarkkinen

Fara tuli minulle takaisin melkoisen pian uuteen kotiin lähtönsä jälkeen, tytöstä kun lähti turhan paljon ääntä kerrostaloasumiseen. Fara oli pienestä pitäen erittäin vauhdikas tapaus ja pentuna oli vaikeuksia osata rauhoittua aloilleenkin välillä. Meillehän se sitten jäi, kun ei siitä enää raaskinut luopuakaan. Erittäin lupaava harrastuskoira ja todella kaunis näyttelytähti. Fara ehtikin saada juniori luokasta: 1 x vara-SERT, 2 x SERT, 1 x VSP, 1 x ROP. Taipumuskokeisiinkin oltiin jo ilmoittauduttu, mutta tietysti tyttö aloitti ne ensimmäiset juoksunsa juuri muutamaa päivää ennen koetta ja startti jäi käymättä.
Fara sai ensimmäisen epileptisen kohtauksensa jo 5,5 kuukauden iässä. Tapaukseen liittyi myös myrkytysoireita, pään ja kurkun turpoamista ja tajunnan hämärtyminen. Tämän episodin jälkeen kohtaukset olivat kuitenkin tulleet jäädäkseen. Viimeisinä aikoina kohtaukset tulivat jo viikon välein ja menivät koko ajan pahempaan suuntaan, joten tiesin, että nyt oli aika päästää rakas hulivili kärsimyksistään. Farasta luopuminen oli todella raskasta ja vaikeaa, mutta olen varma, että sillä on nyt paljon parempi olla.


IN MEMORIAM

Damme 1 v 10 kk

Kiharakarvainen noutaja uros
Curltriever Most Wanted

"Damme"
FIN28629/08    musta/black
Hips: A/A  Elbows: 0/0  eyes MRD
Cord1 PRA Normal
10.9.2007-12.11.2009
Kasvattaja/Breeder Christine Kelly, Australia

AUS CH 
Curlbrook Y To K To Win
AUS CH 
Curltriever Y To K Ok
AUS CH 
Curltriever Your Thvoice
AUS CH 
Kytercurl Liketo Seethat
AUS CH
Blazeaway Victory Lap
BISS CH
Lizallwood Lucifer
AUS CH 
Blazeaway Magpie Magic
AUS CH
Curltriever Uptown Girl
AUS CH 
Kelsmere Kingcup Of Daelyb
Gladrags Nobleman
Kelsmere Lark
AUS CH 
Curltriever Scarie Spice
AUS CH 
Keysteel Kopper Koin
AUS CH 
Kytercurl Stray Cat Strat

Damme tuli neljän kuukauden ikäisenä Australiasta minun ja Kirsi Laurin yhteisomistukseen. Dammesta kasvoi suuri ja komea poika, joka oli hyvin energinen ja rakasti juosta vapaana metsässä. Se oli erittäin riistaintoinen, eikä taippareihin voitu mennä, kun linnut oli niin ihania, ettei niitä haluttu tuoda ohjaajalle. Damme oli oikea vesipeto ja VEPE tuntui heti olevan sen juttu, kun kävimme lajiin tutustumassa. Näyttelyistä Damme ehti saada 1 x SERT, VSP. Se kasvoi niin nopeasti, että oli turhan pentumainen ja löysä juniori luokkaan joten annoimme sille aikaa kehittyä. Tarkoitus oli aloittaa näyttelyura aktiivisemmin sitten, kun poika pääsisi avoimeen eikä näyttäisi enää ylisuurelta muihin verrattuna. Valitettavasti tässä muuten todella kivaluonteisessa koirassa oli myös mr. Hyde puoli, joka alkoi näyttäytyä entistä useammin ja johti lopulta päätökseen Dammen nukuttamisesta.


IN MEMORIAM

Winston 2 v 8 kk

Labradorinnoutaja uros
Tawastway's Hot Shot

"Winston"
FIN43046/01    keltainen/yellow
Hips: A/A  Elbows: 0/0  eyes clear
12.11.2001-20.7.2004
Kasvattaja/Breeder Päivi Hoffren, Lahti

Tweedledum Against All Odds Tweedledum Brookland Savoy FIN & N MVA 
SV-91 V-98
Guideline's Copyright
Jayncourt Jingle Jangle
Tweedledum Mascara Trendmaker's Our Rainbow
V-89
Winnie's Kajal
KANS & FIN & S MVA 
FIN JVA
Strongline's Knock On Wood
FIN MVA FIN JVA 
Upwards Alfonso
KANS & POHJ MVA
POHJ JVA FIN KVA
Biggas Ynga
Palabras Upwards 
KANS & FIN & LV MVA
LV-98
Strongline's Ever Known
FIN MVA 
Santtomin Epätoivo
FIN JVA
Applehill's Mayday

Winston tuli perheeseemme 8 kk:n ikäisenä. Se oli erittäin energinen ja elämäniloa täynnä oleva koira, joka rakasti tehdä kaikkea mahdollista. Winston läpäisi taipumuskokeen 8.6.2003 ja ehti saada NOME:ssa ALO-2 ja ALO-3 tulokset. Sen kanssa käytiin myös käytännön metsällä ja agilityssa. Näyttelyistä ehdittiin saada kasaan yksi VASERT, sekä SERT CACIB VSP. Winston ehti saada jälkikasvua neljän pentueen verran: Troberry's A-pentue, Mailiksen K-pentue, Vuokko Haatajan W-pentue sekä Yavanna's G-pentue. Winston kuoli äkillisesti lenkillä saamaansa kouristuskohtaukseen, jonka syytä ei tarkalleen tiedetä.


IN MEMORIAM

Jokeri 9 v 5 kk

Cavalier King Charlesin Spanieli uros
FI & SE MVA
Jablen Knight Joker

"Jokeri"
FIN13096/95    blenheim
eyes OK    Polvet/Knees: 0/0
Sydän/Heart: 8.11.2003 sivuääni kuuluu/heart murmur (8 v)

6.1.1995-29.6.2004
Kasvattaja/Breeder Jaana Leppiaho, Kempele


FIN MVA 
Breeze April Joker
FIN MVA V-90 EUV-91
Space Mission Via Chantiz
Chantiz Moon Star
Rusham Dawn
Chantiz Coin Box Beliska Ace of Spades of Cinola
Chantiz Super Coin
Panda's Rose of Jablen  FIN MVA V-90 EUV-91
Space Mission Via Chantiz
Chantiz Moon Star
Rusham Dawn
FIN & DK MVA 
Breeze Butterfly 
FIN MVA 
Hurleaze Made to Measure
FIN MVA 
Breeze Golden Gilda

Jokeri ja KAS ry:n vuoden agility tulokas kiertopalkinto

Jokeri oli ensimmäinen cavalierini ja näyttelykoirani ja näin ollen aivan erityinen tapaus. Se rakasti esiintymistä näyttelyissä ja hyppimistä agilityssa. Se olikin ensimmäinen koira jonka kanssa pääsin kilpailemaan Mini 3-luokassa. Jokeri oli myös KAS ry:n vuoden agility tulokas 1997. Myös TOKO-kisoissa käytiin jonkun kerran ja tulihan sieltä yksi ALO-1 tuloskin saavutettua. Näyttelyissä se oli kahdesti RYP-5 nuorena ja yksi CACIBkin ehdittiin saada ruotsista. Veteraani iässä se sai useita ROP-VET voittoja ja oli yhdesti BIS-4 VET sekä viimeisessä näyttelyssään 9,5 vuotiaana ROP ja BIS-3 VET. Jokerilla oli terve sydän vielä 7-vuotiaana. Lopulta sydämen läppävika rupesi aiheuttamaan enenevässä määrin oireita. Tämä sairaus ei ole parannettavissa, joten en halunnut aloittaa lääkitystä vain pidentääkseni elinaikaa muutamalla vuodella.IN MEMORIAM

Rosi 2 v 11 kk

Kiharakarvainen noutaja narttu
FI MVA
Curlicue's Rosy Memory
"Rosi"
FIN32383/00    musta/black
Hips: C/D
3.7.2000-13.6.2003
Kasvattaja/Breeder Asta Turja, Lapua

Rosi oli erittäin innokas ja miellyttämisen haluinen noutaja ja sen vuoksi ihanteellinen harrastuskoira. Näyttelyissä Rosi oli 2 X ROP. Läpäisimme taipumuskokeen 8.6.2002 ja sen jälkeen saimme NOME-kokeista kaksi ALO-2 tulosta niiden monien nollien lisäksi. Ongelmat tuntuivat olevan vain hakutyöskentelyssä, sillä Rosi hiipui loppua kohden eikä halunnut oikein enää mennä alueelle. Silloin en vielä tajunnut, että se voisi johtua kivusta. Sitten talvella Rosi rupesi ontumaan ja oli todella kipeä noutoharjoitusten ja lenkkien jälkeen. Lääkärissä todettiin toisen lonkan olevan niin kipeä, että Rosi tarvitsisi kipulääkkeitä lopun ikänsä ja koeura oli silti ohi. En halunnut ruveta ikuiseen lääkekierteeseen, koska minusta se ei ole oikein koiraa kohtaan.


Bella 7 vIN MEMORIAM

Noutajacoctail
BELLA
28.9.1992-25.5.2001

Ensimmäinen koirani, jonka kanssa tein kaikki mahdolliset koulutusvirheet. Bellan kanssa kilpailin agilityssa Maxi1 lk:ssa, jossa rimat ropisivat alas joka radalla. Yleisöllä tosin oli aina todella hauskaa kun Bella keksi omia juttujaan kesken radan. Jonkin verran kävimme myös match Show:ssa, mutta uskomattoman tuuhean turkkinsa ansiosta se sai yleensä arvosteluksi "liian lihava", ja suurempi menestys jäi saamatta, kunnes päätin leikata kaikki sen karvat pois! Tällaisena leikattuna versiona se oli BIS-3 ja tuomari sanoi vain saksien jälkien hieman häiritsevän muuten todella hyväkuntoisessa veteraanissa. Bella kehitti itselleen paukkuarkuuden jo nuorella iällä ja varsinkin uudet vuodet olivat aina tuskaista katseltavaa, kun koira oli aina aivan paniikissa. Lopulta tuo paukkuarkuus kehittyi ääniarkuudeksi ja viimeisen viikon ajan Bella pelkäsi kotona kaikkia pieniäkin ääniä joutuen paniikkiin pitkäksi aikaa. Näinpä oli aika päästää Bella pilven reunalle missä ei tarvitse pelätä enää mitään.


IN MEMORIAM

Kiharakarvainen noutaja uros
Curlicue's Play With Joy
"Pentti"
FIN37850/99  maksanvärinen/liver
2.10.1999-18.10.2000
Kasvattaja/Breeder Asta Turja, Lapua

FIN MVA 
Caballus Flying Dutchman
GB SH CH 
Darelyn Double Dutch
Sentryedge Greylag
Gladrags Fascination At Darelyn
KANS&FIN&DK&N&S MVA
PMV-94 MV-98 SV-94
Caballus Out For A Blaze
FIN MVA FIN JVA FIN TVA 
Blazeway Out ForADuck 
KANS&FIN&DK MVA 
V-87-88 MV-89 KBHV-89 
Darelyn Tamara 
KANS&FIN&S MVA 
Curlicue's Mastermark
Fairway's Field Of Dreams  AM CH
Coventry Play Action Pass
AM CH 
Fairway's Against All Odds 
FIN MVA V-89 
Cardamon Nougat 
Poet Preacher
Cardamon Sassafras

Pentti valloitti sydämeni heti ensi näkemällä! Tuskin olin päässyt portista pihalle, kun se hyppäsi minua vasten ja nuoli naamani märäksi. Se oli 9kk ja siitä tuli samantien minun koirani!
Pentti oli ensimmäinen kiharani ja sen mukana pääsin sisälle noutajamaailmaan ja metsästyskoe harrastukseen. En olisi ikinä uskonut innostuvani niin paljon noutajien kokeista! Kävimme kolme kertaa taippareissa, mutta kaikista oli kotiin tuomisena NOU0, yhteistyömme ei ollut vielä tarpeeksi hyvä muutaman kuukauden yhdessäolon jälkeen. Noutamisen Pentti kyllä osasi ja nautti suuresti työskentelystä.
Valitettavasti en saanut nauttia tämän kiharaisen olennon seurasta kuin 4 kk:a, kun jouduin luopumaan siitä vaikean päätöksen jälkeen epilepsian vuoksi. Pentti oli upea koira, joka opetti minulle niin paljon ja se tulee aina olemaan mielessäni.

9 kk

Takaisin etusivulle/Mainpage  Kiharat/Curlies   Uutisia/News
  Pentueet/Litters   Pentuesuunnitelmat/Litterplans  Historia  Linkkejä/Links