C.I.B POHJ & FI & NO MVA SE MVA(N)
TK 1 TK2
Cimramin Cranberry
"Muru"

Synt.5.4.2004
Kuollut 13.7.2016

musta/black
FIN24146/04

Säkä: 62,5 cm
Lonkat/Hips: B/B
Silmät/eyes: OK (21.7.2012)

LTE +188 pst
DNA-määritetty

EIC OIREILEE/SYMPTOMS
Cord1 PRA NORMAL

Steriloitu/Speyed
KANS &FIN & N & S MVA  
FIN & N KVA
Vilsan's Nordanvind
KANS & FIN & S MVA BV-95 
Curlicue's Hot Choice
FIN MVA 
Caballus Out For A Game
FIN MVA V-89 
Cardamon Nougat
S MVA
Ringlets Conquering Gale
Toakaha Koru 
KANS & S & N MVA 
NV-99 SV-00 
S & N KVA 
Ringlets Vanquishing Gale
C.I.E  IE & NO MVA CelticV-07 
Springcurl Keepthefaith
GB CH 
Darelyn Double Dutch
Sentryedge Greylag
Gladrags Fascination At Darelyn 
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind 
GB SH CH 
Gladrags Dynamite 
GB SH CH 
Gladrags Scrumptiory 

Muru tietokannassa

Murun videot

Kanelin ensimmäisestä pentueesta tuli viimein totta ja tietysti siitä piti yksi jättää kotiin kasvamaan! Näinpä suurten valinnan vaikeuksien kautta päädyin pitämään itselläni Murun. Ihastuttava reipasluonteinen tyttö, joka nauttii kaikenlaisesta toiminnasta. Vanhemmiten Murusta on tullut aina vain enemmän äitinsä oloinen. Tietää mitä haluaa, eikä varmasti tee jos ei satu haluamaan. Sohvalla köllöttely on Murun lempparipuuhaa kotona, steriloinnin jälkeen on silloin tällöin alentunut nuorempiensa kanssa jopa leikkimäänkin vaikka muuten on kotona melkoinen tosikko. Onhan hän sentään talon kuningatar ja alamaiset on pidettävä kurissa. Muru on oikea sylivauva, se änkeää aina syliin kun tilaisuus tulee. Aivan ihana käsiteltävä! Murua saa venyttää ja vatkuttaa vaikka minkälaiselle solmulle ja se vain nauttii kun saa huomiota. Muru onkin meidän ragdoll. =)


Murun luonnetesti tulos 20.5.2007: Toimintakyky +1 kohtuullinen, Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu +3 kohtuullinen hillitty, Taisteluhalu +2 kohtuullinen, Hermorakenne +1 hieman rauhaton, Temperamentti +3 vilkas, Kovuus +3 kohtuullisen kova, Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin, Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma. Lopputulos LTE +188 pst.

MH-LUONNEKUVAUS 23.10.2011: KONTAKTI 1a Tervehtiminen: ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen. 1b Yhteistyö: lähtee mukaan halukkaasti, kiinnostuu TO:sta. 1c Käsittely: hyväksyy ja ottaa kontaktia. LEIKKI1 2a Leikkihalu: leikkii - aloittaa nopeasti ja on aktiivinen, 2b Tarttuminen: tarttuu esineeseen viiveellä tai etuhampailla, 2c Puruote ja taisteluhalu: tarttuu viiveellä - irrottaa/pitää ei vedä vastaan TAKAA-AJO 3a: ei aloita, TARTTUMINEN 3b: ei kiinnostu saaliista/ei juokse perään, AKTIVITEETTITASO 4: Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja. ETÄLEIKKI 5a Kiinnostus: Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja, 5b Uhka/aggressio: ei osoita uhkauseleitä, 5c Uteliaisuus: Ei saavu avustajan luo, 5d Leikkihalu: Ei osoita kiinnostusta, 5e Yhteistyö: Ei osoita kiinnostusta, YLLÄTYS 6a Pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan haalarista, 6b Puolustus/aggressio: Osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä, 6c Uteliaisuus: Menee haalarin luo kun ohjaajan seisoo sen edessä, 6d Jäljelle jäävä pelko: Pieni niiaus tai liikkumisnopeuden vaihtelu jollain ohituskerralla, 6e Jäljelle jäävä kiinnostus: Pysähtyy, haistelee tai katselee haalaria väh. kahdella ohituskerralla, ÄÄNIHERKKYYS 7a Pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan, 7b Uteliaisuus: Ei mene katsomaan, 7c Jäljelle jäävä pelko: Pieni niiaus tai liikkumisnopeuden vaihtelu jollain ohituskerralla, 7d Jäljelle jäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan, AAVEET 8a Puolustus/aggressio: Osoittaa useita uhkauseleitä, 8b Tarkkaavaisuus: Tarkkailee aaveita lyhyitä taukoja,8c Pelko: On enimmäkseen ohjaajan edessä tai sivulla, pientä välimatkanottoa 8d Uteliaisuus: Menee katsomaan kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois, 8e Kontaktinotto aaveeseen: Ottaa itse kontaktia avustajaan, LEIKKI2 9a Leikkihalu: Leikkii, aktiivisuus lisääntyy/vähenee, 9b Tarttuminen: Tarttuu esineeseen viiveellä tai etuhampailla, AMPUMINEN: Kiinnostuu laukauksista, mutta palaa leikkiin. SUORITETTU


KARHUTESTI KONEKARHULLA: 1. Koiran reaktio hajujälkeen: a voimakas, 1.1a lähtee jäljelle, 2. Reaktio nähdessään pedon: b siirtyy omistajan sivulle, mutta on tarkkaavainen, 2.1 a aloittaa haukun heti, 3. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: b keskitasoa, 3.1 Rohkeus: c pieni (katsoo pedon ohi), 4. Taistelutahto: d pieni, 5 Väistöliikkeet/Ketteryys: b keskitasoa


Läpäisimme taipumuskokeen heti ensi yrittämällä 10.6.2005. Yleisvaikutelma: Tänään kaikilla osa-alueilla tasaisen rauhallisesti toiminut narttu, joka osoittaa riittäviä taipumuksia.NOMEssa tuli sitten ensimmäisen AVO startin aika. Ohjattavuuden kanssa on vielä paljon tekemistä, mutta ensimmäinen koe oli mennyt kuitenkin ihan kivasti ja AVO-3 tulos oli tullut. Seuraavissa kokeissa tökkikin se ohjaus sitten oikein kunnolla ja kun viimeisessä kokeessa saatiin ohjaus toimimaan koe suoritettiin parityönä jolloin Muru kuumeni ja runttasi pitkästä aikaa vaakun. Paljon reeniä ja ensi vuonna sitten taas uudestaan yrittämään.

NOME-B 2008: AVO-3, veteenmeno ohjauksen yhteydessä oli takkuillut ja hausta löytynyt korppi oli mietityttänyt hieman, muuten koe oli mennyt ihan kivasti läpi. Yleisvaikutelma: Rauhallinen ja tarkkaavainen työskentelijä, jolla tänään puutteena veteenmeno sekä epäröintiä korpilla.
3 x AVO-0: Ohjaus tökkii. Karkasi ohjauksesta ja toi hakuriistan. Seuraavassa kokeessa ei lähtenyt ollenkaan etenemään vesiohjaukseen, eikä tehnyt hakuakaan kunnolla. Kolmannella yrityksellä ohjaus nappiin, mutta ensimmäistä kertaa parityöskentelyä jonka vuoksi kuumeni odottaessa ja runttasi variksen.


NOME-B 2007: ALO-1!!!! VIIMEINKIN!!! Ohjaajana Kirsi Lauri. Yleisvaikutelma: Tasaisen varmasti kokeen tehtävistä suoriutunut koira.
ALO-3 Yleisvaikutelma: Työskentelyhaluinen koira, jolla pieniä puutteita ohjaus/paikallistamistehtävässä. Lisäksi riistan löytyminen hakualueelta olisi voinut olla tehokkaampaa. Nämä yhdessä vaikuttavat koiran palkintosijaan laskevasti. Ohjaaja Kirsi Lauri.
2 x ALO-0. En olisi vienyt edes kokeeseen jos ei olis pitänyt vaihtaa Denzelin tilalle. Lauantaina ruttasi lokin ja Sunnuntaina tuikkasi ne turpeeseen piiloon.


NOME-B 2006: 4 x ALO-0 kaksi rutattua varista, hakuruudussa kieltäytyminen variksista ja toisella kerralla kanista.
Kiharamestaruudesta sentään parhaan ALO-ohjaajan palkinto.
2 x ALO-2 eka kokeessa ei löytänyt toista lintua kakkosmarkkeerauksessa. Tästä kokeesta saatiin myös tuomarin & toimitsijoiden erityismaininta. Toisella kerralla haku ei ollut ihan parasta mahdollista.NOME 2005: 2 x ALO-0. Ensimmäisellä startilla Murulla unohtuivat korvat kotiin ja jouduin painostamaan suuresti saadakseni sen hakualueelle, mikä kostautui lokin murskaamisena. Toisessa kokeessa markkeeraukset ja ohjaus menivät ihan ok, mutta se haku.. Muru kävi vain siirtämässä ja piilottamassa lintuja, ei puhettakaan niiden tuomisesta minulle. Paitsi tietty sitten kun koe oli ohi ja linnut piti saada pois viimeisen koiran jäljiltä. Sanoin Murulle, että sinä piilotit niin käy nyt hakemassa poiskin ja niin se teki! Yleisvaikutelma: Koira jättää itsestään miellyttävän työskentelevää kuvaa, vaikka osasuoritusten arvostelu ei annakaan sellaista kuvaa.

Yllä: Muru 11 vuotiaana lintuja hakemassa ihan vaan huvitukseksi. Alla: Muru juoksee 6,5 v. Muru pihalla 11 v ja omalla sohvallaan sekä hierottavana 11v 10 kk.

Alla: Muru 12 vuotta


Murulla on näyttelyistä: 2 x Vara-SERT, 1 x vara-CACIB, 6 x SERT, 2 x CACIB, 4 x VSP, 11 x ROP, 1 x VSP-VET, 14 x ROP-VET, 1 x RYP-2, 1 x BIS-3 VET, 1 x BIS-4 VET
Ruotsista: 1 x SERT, 1 x VSP, 1 x CACIB, 1 x ROP, 2 x ROP-VET
Norjasta: 1 x SERT, 1 x CACIB, 1 x VSP


Verijälki rupesi sujumaan viime syksynä siinä määrin hyvin, että päästiin jo hienosti jäljen loppuun saakka ihan koepituisella jäljellä. Käytiin Murun kanssa yhdessä MEJÄ-kokeessa hankkimassa sitä kokemusta... AVO-0 tuli ennen 1. kulmaa, sillä Murua kiinnosti paljon enemmän tuoreet hirvenjäljet ja niille lähdettyään ei itse verijälki ollut enää kovin kiinnostava juttu. Täytyy yrittää löytää sellaisia reenimaastoja jossa liikkuisi elukoita jäljen päältä niin voisi puuttua tuohonkin juttuun ja lähteä sitten taas katsomaan kuinka kokeissa käy.Muru nauttii suuresti agilitysta, vaikka ei mikään raketti radalla olekaan. Agireenit ovat nyt jääneet aivan unholaan, kun muut lajit on menneet edelle.

Käynnistä alla oleva videopätkä käyttämällä hiirtä kuvan päällä.Murulla on potentiaalia TOKO hommiin, mutta se vaatii ohjaajalta pitkäjännitteisyyttä ja hermoja. (joista kumpikaan ei tahdo olla minun vahvoja puoliani..) Muru ei tässä lajissa kestä pitkiä harjoituksia tai useita toistoja, joten se vaatii myös itseltäni aika paljon että muistaa lopettaa ajoissa eikä jää jankkaamaan jos jokin kohta ei nyt tahdokaan heti sujua niin kuin pitäisi. Ensimmäinen tavoite oli saada TK1, joka tuli kolmella kokeella. Seuraava tavoite eli TK2 saatiin neljällä kokeella (eka AVO koe meni kakkosen puolelle kun ohjaaja ei jaksanut reenata...)
TOKO: 3 x ALO-1, 1 x KP = TK1, 1 x AVO-2, 3 x AVO-1 = TK2

Takaisin etusivulle/Mainpage   Kiharat/Curlies   Uutisia/News
  Pentueet/Litters  Pentuesuunnitelmat/Litterplans  In memoriam  Historia  Linkkejä/Links