Vilsan's Unik
"Unto"

kasvattaja/breeder Karin Sköld, Ruotsi        omistaja/owner: Paula Sarkkinen & Sini Tuokila


Synt. 14.4.2006

maksanvärinen/liver
FIN14463/07

Säkä: 65 cm
Lonkat/Hips: B/B
Silmät/eyes: OK

LTE +144 pst

GSD IIIa NORMAL
EIC NORMAL

yläpurenta/Overbite
Toakaha Wairua Pakari Nui Toakaha Taranui NZ FTCH 
Toakaha Heiheinui
Toakaha Te Aorere
Toakaha Iritoomairangi Kunzulu Jim Beam 
Toakaha Kare O Mahara Tia
KANS & S & N MVA
Ringlets Conquering Gale
Toakaha Koru NZ FTCH
Toakaha Heiheinui
Toakaha Te Aorere 
KANS & S & N MVA NV-99 SV-00
S KVA N KVA
Ringlets Vanquishing Gale 
Kelsmere Kraftsman 
S MVA
Ringlets Raise The Wind 

Unto tietokannassa

Unto on erittäin iloinen ja reipas miehen alku. Sillä on valtava halu miellyttää ja paljon työintoa. Unton sukutaulusta löytyykin paljon hyvin työskenteleviä koiria, joilla intoa piisaa vaikka muille jakaa. Isänsä puoleltaan tuo myös tervetullutta, jos nyt ei aivan uutta, niin ainakin harvinaisempaa sukulinjaa.
Yläpurennastaan huolimatta Untolla on mielestäni paljon annettavaa, upea luonne: erittäin avoin ja sosiaalinen kaikkien kaveri, pehmeä, omaa todella suuren työskentelymotivaation sekä paljon miellyttämishalua. Vaikka noutohommissa tahtookin kuumua yli, osaa silti olla kotona rauhassa.


Luonnetesti 16.5.2009: Toimintakyky +1 kohtuullinen, Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty; Taisteluhalu +2 kohtuullinen, Hermorakenne +1 hieman rauhaton, Temperamentti +1 erittäin vilkas, Kovuus +1 hieman pehmeä, Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin; Laukauspelottomuus +++ laukausvarma, Lopputulos LTE +144 pst.Dummyt ovat selvästi elämää suurempi asia tälle pojalle, eikä niistä kyllä niin vain luovuta. Toinen suuri asia on ruoka! Saa kyllä varoa näppejään kun antaa nameja tälle jätkälle.. Riistan haistaessaan Unto menee täysin sekaisin! Sillä on valtavan suuri riistavietti, joten kaikki riistat lähtee kyllä varmasti mukaan. Eri asia onkin sitten kuinka ne saadaan siltä pois... ;) Unto käyttää todella hyvin vainua ja tekee vauhdilla töitä koko ajan. Sini vei Unton taippareihin ensi kertaa, tuloksena NOU 0. Palautukset edelleen hyvin keskeneräiset, joten pallotteli variksia ja onnistui rikkomaan kolmannen tuomansa vaakun. Palauttaminen on tuon kokeen jälkeen saatu jo hyvälle mallille. Unto pelaa kuin unelma! Siis silloin kun tekee hommia vain Sinin kanssa ilman häiriöitä... kun lisätään muutama häiriötekijä + vähän odottelua ja muiden katselua - aikapommi on valmis räjähtämään! Unto kuumenee täysin ylikierroksille eikä siinä vaiheessa jäljellä ole järjen häivääkään. Elikkäs vielä on paljon matkaa ja hommaa ennenkuin voidaan edes haaveilla niistä taippareista. Jatkamme taistelua!

10.4.2009 käytiin yhdessä treenailemassa ja otettiin uusia kuvia pitkästä aikaa. Unto oli melkoinen kuumakalle jälleen, mutta pysyi sentään hanskassa ja palauttikin ihan kivasti. Pientä pallottelua dameilla edelleen nähtävissä, mutta tulevat sentään jo ohjaajalle asti! Kyllä se tästä vielä suttaantuu!


Unto kävi Jyväskylän näyttelyssä pentuluokassa ja oli PEK 4. Yläpurennan vuoksi ei suurempia menestymisiä odotettukaan, vaan lähdettiin ihan hakemaan pojalle uusia kokemuksia. Hauskaa tuntui pojalla olevan ja hihnassa kävelyä saadaan kyllä vielä harjoitella... Unton liikkuminen kun taisi näyttää enemmän jäniksen loikkimiselta.. Arvostelu oli kuitenkin oikein kivaa luettavaa.

Haettiin Untolle näyttelytulos virallisista luokista tuloksena JUN HYL. Paavo Mattila arvosteli untosta seuraavaa: Hyvän tyyppinen nuori uros. Aivan liian kevyt alaleuka ja voimakas yläpurenta. Hyvä kaula. Ikään nähden riittävä runko. Hyvin kulmautunut takaa. Karva ei vielä parhaimmillaan. Hyvät sivuliikkeet. Aika vilkas luonne. Purenta ja alaleuka aiheuttaa palkinnon.

Takaisin etusivulle/Mainpage   Kiharat/Curlies   Uutisia/News
  Pentueet/Litters  Pentuesuunnitelmat/Litterplans  In memoriam  Historia  Linkkejä/Links