UUTISIA / NEWS


Huisa, Kiitos ja Nayma

28.12 Nyt iski oikein kauhea vanhojen videoiden lataus kärpänen =D sain taas laitettua paljon uusia videoita, jotka tosin suurimmaksi osaksi jo tosi vanhoja, mutta kai se on parempi myöhään kuin ei milloinkaan =) Korjasin myös Elmon (Ikiliikkuja) luonnetestituloksen oikeaksi. Olen näköjään joskus aloittanut sen laittamista ja kopioinut siskonsa tuloksen Elmon kohdalle. Jäänyt vain sitten vaihtamatta oikeat pisteytykset... hups... +155 muuttui nyt tulokseen +191. Samalla lisäsin vihdoin Elmon luonnetestin videot. Uusia videoita: Yindistä, Huisasta, Naymasta, Kiitoksesta, Lucasta (Hiton Hyvä), Hallasta (Himouimari), Easystä (Faustoso), Nevasta (Kultaa Kohti) ja Rosista (Kantaa Kaikkea). Omien koirien videosivuille on koitettu laittaa nämä "uudet" videot oikeaan kohtaan aikajanalla, eli eivät ole heti ylimmäisinä vaan löytyvät alempaa kun ovat nuorempia.

22.12 Sainpa vihdoin istuttua koneella sen aikaa, että lisäsin paljon uusia videoita sivuille. Nyt löytyy mm. kuun alussa käydyt rally-toko kisavideot Yindistä, Lucasta (Hiton Hyvä) ja Huisasta. Lucahan repäisi 99/100 pst ja voitti sekä ALO luokan, että OKK:n seuramestaruuden samalla kun sai RTK1 koularin! Yindikin teki hienosti ja tuli sekä ALO luokan että seuramestaruuden kolmanneksi. Alla kuva voittajakaksikosta, kuvassa on vain osa valtaisasta palkintomäärästä. Saatiin kakkukahvitkin seuramestaruuden saavutuksista. Lisätty myös videoita Rosista (Kantaa Kaikkea), Naymasta ja Kiitoksesta.

18.12 Aikaistettu joululahja saatiin tänään, kun Lucalla (Hiton Hyvä) ja Yindillä todettiin edelleen terveet silmät ja saatiin näin ollen vihreää valoa ensi vuoden pentusuunnitelmille =) Toivottavasti saamme nuuskutella ihania kiharavauvoja ensi kesänä.
Tämä yhdistelmä on minulle todella erityinen, sillä toteutuessaan se antaa minulle takaisin niitä perinteisiä englantilaisia linjoja, joista olen lähtenyt liikkeelle. Pelkästään Kanelin nimen näkeminen sukutaulussa tuo valtavasti tunteita pintaan ja kun siihen vielä lisätään Denzel, elämäni koira, niin odotukseni tämän pentueen suhteen ovat todella korkealla.
Luca on perinyt isältään sen valtavan työskentelyhalun ja loputtoman innon tehdä töitä. Sen kanssa on aina yhtä ihanaa lähteä treenaamaan, koska se antaa aina itsestään täydet 100 prosenttia ja tekee kaiken vauhdilla. Eikä tuo tahti ole vieläkään hidastunut, vaikka keväällä tulee 9 vuotta täyteen. Luca on ryhdikäs ja upeasti liikkuva uros, joka tuo Yindille sopivasti lisää kovuutta, jämäkkyyttä ja poweria.

19.11 Kyllä on kasvattajan päivitystahti todellakin turhan hidasta. Tiia ja Saida (Ilopilleri) ovat saaneet ahkeroitua tässä välissä jo kaksi uutta valioarvoa eikä kasvattaja pysy yhtään näiden tulosten perässä =) Saida on saanut tulokset kasaan sekä rally-tokossa että Pk-jäljellä ja titteleihin saa lisätä FI KVA FI RTVA! Ensimmäiset Cimramin kennelin tittelit molemmista lajeista, olen niiiin ylpeä ja onnellinen. Kiitos Tiia, te olette todella upea parivaljakko!
Myös Sanna on kunnostautunut Jörgenin (Jahoo I Can Do) kanssa ja hakenut kommeelle pojalle SERT, ROP. Rohkeesti vaan lissää näyttelyilmoja menemään ;)
Siinä missä "nuorempi" polvi on tahkonut tuloksia, eipä ole vanhempi osastokaan laakereilla leipäillyt. Päivi ja Keeyah ovat saaneet myös upeita tuloksia: NOMEsta tuli AVO-2 ja sen myötä myös Ruotsin täysvalioarvo SE MVA! Upeaa työtä, varsinkin kun Päivi ei ole tainnut koskaan käydä edes taippareissa, heti vaan avoimeen luokkaan ja tuloksia napsimaan =D Tämän lisäksi parivaljakko on korkannut rally-tokon voittajaluokan saaden heti ensimmäisen hyväksytyn tuloksensa! Normi Tokossakin ovat hakeneet ALO-1 tuloksen ja tietty kaunokainen on käväissyt näyttelyssäkin hakemassa ROP-veteraanin. Kyllä vanhakin selvästi nuortuu kun saa mielekästä tekemistä =)

17.8 Taas saatu aikaiseksi uusia kuvia: Naymasta, Nevasta (Kultaa Kohti) ja Rosista (Kantaa Kaikkea). Rosi ja Neva kävivät pyörähtämässä näyttelyssä. Nyt kun molemmat on taas kasvattaneet turkit takaisin, oli tuloksetkin sen mukaisia: Rosi SERT, ROP ja Neva PN2, vara-SERT =) Myös Kerbe (Kauheen Nopee) on hakenut pari ROP tulosta lisää tuloslistaansa.

20.7 Viimeisiä lomapäiviä viedään ja tajusin alkaa tonkimaan mitä kameran kätköistä löytyykään. Paljon uusia kuvia ja tarkennettu koirille tuloksia mitä huomasin uupuvan. Uusia kuvia Kerbestä (Kauheen Nopee), Elmosta (Ikiliikkuja), Lucasta (Hiton Hyvä), Papusta (Fresita), Keeyah'sta, Huisasta, Naymasta ja Kiitoksesta.
18.7 Kyllä se on nykyään hankalaa ehtiä tässä koneen ääressä istumaan ja päivittämään sivuja. Kiitoksen kanssa saatiin todella ikimuistoinen kokemus Oulun näyttelystä kun Kiitos oli ROP-JUN, SERT, NORD-SERT, ROP ja vielä RYP-4! Huh mikä päivä! Naymakin sai samasta karkelosta SERTin ja velipoika Kerbe (Kauheen Nopee) on saanut moisia myös useamman jo tähän mennessä.
Nyt on sitten saatu urakoitua nuorisolle terveystarkastuksetkin ja hienoilla tuloksilla myös sillä saralla: Rosi (Kantaa Kaikkea) AA, 00, Neva (Kultaa Kohti) AA, 00, Nayma CA, 00, Kerbe CC, 00 ja kaikilla terveet silmät. Kiitoksellakin polvet 00, silmät OK, lonkat BC ja kyynärät 00.
Nayman kanssa ehdittiin käväistä kokeilemassa myös taippareita. Ilmoitin sen niihin ajatuksella "mulla on vielä kuukausi aikaa reenata..." no, voin sanoa että kuukausi meni todella nopeasti ja ne reenit sitten jäi, joten tuloskin jäi laihaksi =) Ei ole Naymalle tehty pitkiä vesinoutoja kun ei ole ollut kaveria niitä veneestä heittämässä. Nayma haki hyvin rannalta heitetyn lokin ja lähti suoraviivaisesti myös venelokille. Harmittavasti matkan varrella oli lumpeita, joita Nayma sitten jäi napsimaan suuhunsa. Pyöri siinä ympyrää hetken aikaa ja unohti tyystin mitä olikaan tekemässä. Tuli rantaan enkä saanut sitä enää ymmärtämään mitä olisi pitänyt tehdä. Hän oli omasta mielestään noutanut mitä sinne oli nakattu =D No, tällä meidän treenimäärällä ei voinut olla edes harmissaan tuosta. Jätämme siis uusinta yrityksen suosiolla ensi vuoteen, katsotaan josko sekään riittää että saisin oikeasti tehtyä sen kanssa jotain...

6.5 Näyttelykausi on pyörähtänyt käyntiin ja todella upein tuloksin! Kiitos aloitti näyttelyuransa Anun handlaamana Kemijärven ryhmiksessä tuloksena SERT, VSP. Sama meno jatkui eilen Kajaanissa kun pääsin vihdoin itse remmin toiseen päähän, toinen SERT, VSP plakkarissa =) Nyt on vielä yksi näyttely ilmoitettuna ja sitten mietitään milloin tuo turkki tippuu lopullisesti ja mihin mennessä lie kasvaa takaisin... Olemme uuden ja oudon asian äärellä tällaisen turkkirodun kanssa. Kikkuranuorukaiset ovat myös rymäyttäneet näyttelyurat hienoon alkuun. K-pentueesta Kerbellä (Kauheen Nopee) 2 x SERT ja 1 x ROP, Naymalla vara-SERT ja SERT, Nevalla (Kultaa Kohti) ERI1 ja Rosilla (Kantaa Kaikkea) EH2. Myös vanhempi polvi on kunnostautunut kauneusmittelöissä: Jörgen (Jahoo I Can Do) 1xPU3, 1xSERT,1xROP, Luca (Hiton Hyvä) VSP, VSP-VET, Papu (Fresita) SERT, ROP, ROP-VET. Rovaniemellä saatiin pitkästä aikaa kasaan myös kasvattajaryhmä joka oli ROP ja josta kuva alla (Papu, Nayma, Luca, Kerbe).
Käytiin Hennan kanssa myös mutka Pellossa luonnetestissä ja sekin meni oikein mukavasti. Elmo (Ikiliikkuja) LTE +191 pst ja Huisa LTE +223 pst. Tarkemmat pisteet koirien omilla sivuilla. Saida (Ilopilleri) on myös loistanut jälleen Rally-Toko kisoissa saaden viimeisen hyväksytyn tuloksen VOI-luokasta -> RTK3 ja menolippu mestareiden liigaan =)


25.2 Sainpa pitkästä aikaa urakoitua jälleen tilastot ajantasalle! Todella paljon kiitoksia kaikille omasta koirastaan tietoja antaneelle, ilman teitä ei tilastoitavaa paljon olisi =)
Kaiken kiireen keskellä on myös päässyt unohtumaan eräs tärkeä asia! Nimittäin Saida (Ilopilleri) on Tiian kanssa urakoinut sellaisen määrän upeita tuloksia viime vuonna, että he voittivat kiharakerhon Vuoden Kihara kisan! Paljon onnea upeasta menestyksestä! Kasvattaja on teistä todella ylpeä!

4.2 Hyvää alkanutta vuotta! =) Kylläpä on taas aika vierähtänyt niin nopsaan eikä ole oikein joutanut koneella istumaan päivityksiä tekemässä.
Uusi vuosi on alkanut haikeasti. Denzelin kanssa ollaan menty viimeiset puoli vuotta melkoista ylä- ja alamäkeä kunnon suhteen. Pääkoppa kun on edelleen nuori ja virkeä, mutta kun se kroppa ei pysy siinä vauhdissa... On ollut entistä useammin ontumisia ja takapään jäykkyyttä. Hieronta auttaa aina hetken, kunnes ukkeli liukastuu ulkona tai sisällä ja taas ollaan jumissa ja kipeänä. Nyt Denzel teloi sitten itsensä viimeisen kerran, ilmeisesti liukastunut kotosalla meidän ollessa töissä. Kotiin kun päästiin niin Denzel ei päässyt nousemaan lattialta, huusi kivusta. Seuraava yö meni itsellä itkien ja aamulla laitoin Kirsille viestiä, että nyt on tullut Denzelin aika. Onneksi Kirsi hoiti puolestani ajanvaraamisen ja oli mukana päästämässä Denzeliä viimeiselle matkalleen. En olisi kyennyt siihen yksin... Suuret kiitokset ihanista ystävistä, jotka tukevat vaikeina aikoina!
Meidän laumaan on tullut muitakin muutoksia. Syksyllä Sinin ja minun yhteisomistuksessa ollut Unto (Vilsan's Unik) lähti sateenkaari sillalle. Oltiin jo aikaisemmin Sinin kanssa juteltu, että kun Untosta aika jättää niin se voi olla todella iso juttu Viljolle (Fontana) joka ei ole koskaan ollut ainoana koirana. Viljo ottikin asian todella raskaasti, joten päätimme kokeilla piristyisikö Viljo uuden kaverin myötä. Vanha koira ei ehkä olisi ollut kovin innoissaan uudesta energisestä pennusta, joten Sini haki meiltä Yindin koeajalle. Viljo reipastuikin heti selvästi ja uskalsi taas olla rennosti kotonaan. Koska kaverista oli niin selkeästi apua, päädyimme Sinin kanssa ratkaisemaan tilanteen niin, että Yindi jäi Sinin ja Viljon luokse asumaan. Meillä on nyt sitten vain kolme nuorta hupakkoa kotona: Huisa 2 v, Nayma 8 kk ja Kiitos 7 kk.

Sitten vähän iloisempiin uutisiin. F-pennut täyttivät eilen 9-vuotta ja käytiin sitten sen kunniaksi Easyn (Faustoso) kanssa hakemassa se viimeinen hyväksytty tulos Rally-Tokon alokasluokasta, eli Iipelille uusi titteli RTK1 saavutettu! Samassa kokeessa startattiin ensimmäistä kertaa myös Yindin kanssa ja hyväksytty tulos tuli sillekin, 91/100 pst =) Alla kuvia kisoista.
Sain otettua uusia kuvia myös Kiitoksesta. Sille on vihdoin tullut uusi upea turkki niin kehtaa ottaa kuviakin ;) Uusia kuvia myös Naymasta ja Huisasta.

Takaisin etusivulle/Mainpage   Kiharakarvainen noutaja/Curlies
Pentueet/Litters   Pentuesuunnitelmat/Litterplans  In memoriam  Linkkejä/Links