C.I.B POHJ & FI & NO MVA SE MVA(N) JV-06
Springcurl Persuasion
"Yaya"

kasvattaja/breeder, Lyn & Ian Hunter, UK


Synt. 29.9.2005
Kuollut/died 2.2.2015

maksanvärinen/liver
FIN25954/06

Säkä: 61 cm
Lonkat/hips: B/B
Kyynärät/elbows: 0/0
Silmät/eyes: OK (30.6.2011)

LTE +110 pst

GSD IIIa NORMAL
EIC SAIRAS/AFFECTED
ei oireile/no symptoms
Cord1 PRA NORMAL

Steriloitu/Speyed

GB SH CH
Kelsmere Kopyright
GB SH CH
Oakleigh Oberon At Kelsmere
GB SH CH
Lahabra Conqueror
Patience Red
Kelsmere Kalliopsis SU (U)CH 
Cornerstone's Take A Chance On Me 
Kelsmere Kaikoura
C.I.E  IE & NO MVA CelticV-07 
Springcurl Keepthefaith
GB CH 
Darelyn Double Dutch 
Sentryedge Greylag
Gladrags Fascination At Darelyn 
GB CH 
Gladrags Keepmeinmind
GB SH CH 
Gladrags Dynamite
GB SH CH 
Gladrags Scrumptious 

Yaya tietokannassa

Kaneli sai Englannissa pentueen, ja tottakai siitä piti taas saada kotiin jatkoa. Yaya saapui joulukuussa 2005. Tyttö nukkui kiltisti auton etupenkillä lentokentältä kotiin ja rupesi samantien rohkeasti tutustumaan uuteen paikkaan. Yaya on aina iloinen tyttö, joka saattaa olla hieman pidättyväinen joitain ihmisiä kohtaan. Sillä on erittäin positiivinen elämänasenne ja se rakastaa hyppimistä! Se pomppii aina ja kaikkialla, myös kotona porttien yli... Virtaa tässä tytössä riittää, mutta sen kanavoiminen oikeaan asiaan on joskus vaikeaa sillä Yayan keskittymiskyky on melko rajallinen. Maailmassa on niin paljon ihania asioita, miten pieni kiharatyttönen ehtisi niitä kaikkia kokemaan?! Yaya noutaa mielellään riistaa, dummyt sen sijaan eivät ole niin kiinnostavia mutta kyllä niitäkin voi hakea jos namia saa palkaksi. Uiminen on Yayan mielestä erittäin ikävää ja sitä tehdään vain jos on jokin pakottava syy. Uimainnon puutteen vuoksi emme voi käydä NOME- tai WT-kokeissa, vaikka Yaya muuten osaa paljon ja tykkää tehdä omalla tyylillään. Yaya onkin saanut olla enemmän kakkos koirana, jonka kanssa touhutaan enemmän omaksi huviksi. Verijälkeä Yaya ajaa hyvin ja siinä hommassa jaksaa keskittyäkin, mutta emäntä on liian laiska harrastamaan tätä lajia. Kotona Yaya viihtyy omissa oloissaan ja on todella huomaamaton, mutta rakastaa olla myös paijattavana ja rapsuteltavana.

Yayan luonnetestitulos 1.8.2008: Toimintakyky +1 kohtuullinen, Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu +1 pieni, Taisteluhalu -1 pieni, Hermorakenne +1 hieman rauhaton, Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas, Kovuus +1 hieman pehmeä, Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä aavistuksen pidättyväinen, Laukauspelottomuus +++ laukausvarma. Lopputulos LTE +110 pst.

Yaya läpäisi taipumuskokeen ensi yrityksellä 9.6.2007. Yleisvaikutelma: Tänään riittäviä taipumuksia esittänyt narttu, jolle toivoisi parempaa uimahalua. Suoriutuu kuitenkin tehtävistä suht helposti.


Yayan kanssa päästiin melko lyhyellä varoajalla taippareihin, mutta homma toimi hienosti ja koe meni läpi. Uimaan lähteminen oli suuri ongelma ja tuomarikin jo sanoi, että jos ei kohta lähde niin koe loppuu tähän... onneksi Yaya sai itsensä vihdoin rohkaistua ja lähti hakemaan myös venelokin talteen. Yaya oli todella iloisella päällä ja sen työtä oli tosi ihana katsoa. Se ei ole mikään vauhtihirmu, mutta se menee niin iloisesti ja lapsellisesti ettei voi kuin hymyillä kun sitä katsoo! Haussa ei tullut kertaakaan tyhjänä takaisin ja kaikki palautukset tuli suoraan käteen. Kanijäljenkin jäljesti suoraan kanille ja pupu mammalle käteen. Kyllä tuli niin mahtava olo kun sai diplomin kouraan! Ihanaa nähdä kun koira tykkää tehdä. Yaya on ruvennut oikein vinkumaan kun tietää, että pääsee noutamaan ja koepaikallekin veti hirveää kyytiä kun kuuli edellisen koiran laukauksia.

NOME-B: Toukokuussa 2008 tehtiin ensimmäinen NOME-B startti alokas-luokassa. Tiesin jo ilmoittautuessani, että Yaya ei vielä osaa asioita ihan niin hyvin kuin ehkä pitäisi, mutta ajattelin että käydään nyt katsomassa kuinka meidän käy. Veteenmenot tökkii edelleen suuresti, ja jouduin painostamaan Yayaa melkein kaikissa veteenmenoissa. Yaya teki hyvät ykkösmarkkeeraukset, joskin piti tosiaan kehottaa menemään veteen. Hausta toi nopeasti yhden linnun, jonka jälkeen ei tahtonut löytää mitään vaan tuli tyhjänä useasti takaisin. Jouduin siis laittamaan paljon uudestaan alueelle ja näki että Yayalla alkoi loppua usko siihen että alueelta löytyisi mitään. Sitten se onneksi löysi vielä variksen, jonka jälkeen päästiin ohjaukseen. Ohjaus oli yliuitto ja koira lähetettiin rinteen päältä. En uskonut saavani Yayaa yli tai edes veteen niin kaukaa, mutta Yaya yllätti ja meni kuin menikin vastarannalle, tosin useiden kehotusten jälkeen. Yaya paineistui noista kehotuksista niin paljon, että lyttäsi löytämänsä ohjaustavin. Olin silti erittäin tyytyväinen kokonaiskuvaan, Yaya oli tehny paljon parempaa työtä kuin olin edes osannut odottaa siltä. Yleisvaikutelma: Miellyttävän oloinen ja yhteistyöhaluinen koira jonka suorituksen pilaa vesityöhaluttomuus. Stressi purkautuu huonoon riistankäsittelyyn ja koe keskeytetään. ALO-0.

NÄYTTELYT: 2 x VASERT, 4 x SERT, 3 x CACIB, 3 x VSP, 1 x ROP, 1 x RYP-4
Ruotsista 2 x SERT, 1 x VACA, 1 x VSP, 1 x ROP.
Norjasta SERT, CACIB, ROP.


Yayalla on selvästi potentiaalia jäljestystehtäviin! Jälkien veto vaan on sen verran isotöistä hommaa, että ne on jääneet vähemmälle. Yayan kanssa mejäillään siis harvakseltaan aina silloin kun emäntä jaksaa vääntäytyä metsään jäljen vetoon.YAYAN PENTUEET:

1. Cimramin F-pentue 3.2.2009, 10 pentua (pakastesperma siemennys).
Kotiin jäi Cimramin Faramalla, "Keeyah"

2. Cimramin I-pentue 4.2.2012, 3 pentua

Takaisin etusivulle/Mainpage  Kiharat/Curlies   Uutisia/News
  Pentueet/Litters  Pentuesuunnitelmat/Litterplans  In memoriam   Historia   Linkkejä/Links